Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


hallo mijn vriendin heeft een brief gekregen dat ze binnne 28 dagen het land moest verlaten,en ik leesde op internet dat je dan naar land van herkomst moet gaan maar me vriendin ging eerst op vakantie naar aruba ,ik had gelezen dat als je niet binne 28 dagen terug gaat naar het land van herkomst dat ze er dan 5 jaar niet in nederland en andere eu landen mag of gaat het er meer om dat ze nederland gewoon uit dus mijn vraag is of ze wel op vakantie naar aruba mocht zodat ze niet die 5 jaar aan eu verbod krijgt gaat hoe zit dit

Beste heer, mevrouw,

Enige tijd geleden is de Europese Terugkeerrichtlijn geimplementeerd in Nederland en als gevolg hiervan worden aan Vreemdelingen die niet rechtmatig in Nederland verblijven een Terugkeerbesluit uitgevaardigd en soms in combinatie met een inreisverbod. Ik begrijp dat uw vriendin een inreisverbod opgelegd heeft gekregen. Mocht dit zo zijn, is het opmerkelijk dat dit voor 5 jaar is opgelegd. De overheid dient te motiveren waarom het verbod voor zo een lange duur opgelegd wordt en hieraan voorafgaand dient uw vriendin uitvoerig te worden gehoord. Vaak gaat dit besluit ook gepaard met een Schengen signalering, waardoor de persoon in het Schengen gebied ook niet langer welkom is.

Er bestaat de mogelijkheid om tegen dit besluit in beroep te gaan en vaak bestaat de mogelijkheid van gefinancierd rechtshulp indien u dit via een gespecialiseerde vreemdelingenadvocaat laat doen. Let u wel op de termijn van vier weken waarin dit dient te gebeuren.

Bovendien is van belang dat indien uw vriendin in een later instantie met een mvv Nederland wenst in te reizen, dit terugkeerbesluit en inreisverbod wordt opgeheven.

Ik raad u in ieder geval aan in beroep te gaan tegen het inreisverbod.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag