Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

mijn vriend is pas begonnen bij een andere werkgever.
Hij heeft een jaarcontract en een proeftijd van 1 maand.
Hij heeft twijfels om hier te blijven werken.
*vraag 1:als hij binnen de verstreken proeftijd ontslag neemt,is dit van dag tot dag mogelijk? En waarschijnlijk verstandig om dit ook per aangetekende brief te melden?
*vraag 2:hij had van een collega begrepen ,die ook een jaarcontract heeft en die ook ontslag wil nemen,dat dit niet mogelijk is,omdat je eerst je jaarcontract uit moet dienen.Klopt dit?
Als dit zo is,kan hij beter in zijn proeftijd weggaan (omdat hij nu al twijfeld ipv het nog even een kans te geven en straks aan het contract vast te zitten)

1. Als uw echtgenote een proeftijd heeft van 1 maand dan mag ze iedere dag in die maand opzeggen. Ze kan dat mondeling doen maar als ze problemen verwacht dan adviseer ik om dat mondeling te doen en per aangetekende post te bevestigen. Wel moet ze dan echt in de maand opzeggen
2. Als de proeftijd voorbij is en er staat in het contract niet dat er tussentijds beeeindigd kan worden dan zit ze vast voor een jaar. Er zijn dan nog wel mogelijkheden om de arbeidsovereenkomst te beeindigen maar dat is wel erg lastig
De vraag is natuurlijk als ze weg gaat in de proeftijd of ze dan weer snel ergens anders een baan krijgt. Dus hoewel ik snap dat een jaar werken wat je niet bevalt niet leuk moet ze zelf moet beslissen wat het zwaarste weegt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag