Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Mijn situatie is de volgende: ik woon samen met een man met schulden. wij hebben geen samenlevingscontract. We bewonen een huurwoning op mijn naam en zijn beiden ingeschreven op dit adres bij de gemeente. De inboedel is bijna allemaal van mij en daar heb ik ook bonnen (op naam) van. Als een deurwaarder nu beslag legt op de inboedel, zijn deze bonnen op naam dan voldoende om dit aan te vechten of is een samenlevingscontract bij de notaris waarin vast is gelegd welke spullen van mij zijn nodig?
Bij voorbaat dank voor uw deskundig antwoord.

In de wet is geregeld dat indien u niets regelt, de helft van de een als de ander is, echter deze bepaling, geld alleen bij geregistreerd partnerschap of huwelijk.
met andere woorden, in die gevallen dient u in een samenleving contract alles te registreren.
Hoewel dit in uw geval niet noodzakelijk is is dit u wel aan te raden.
U heeft van alles de aankoop bonnen, dit is m.i genoeg om aan te tonen dat deze goederen uw bezit is.
er is nog een andere mogelijkheid en dat is alles in een onderlinge overeenkomst, onderhandse akte, te laten vastleggen en deze te laten registreren bij de belastingdienst.
de deurwaarder mag op uw goederen geen beslag leggen wel op die van uw vriend. doet hij dit wel kunt u een executie geschil starten bij de rechter.
Mocht u meer willen weten of u heeft hulp nodig bij de onderhandse akte ben ik u graag van dienst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte meneer Van Overbeek,
Hartelijk dank voor uw reactie. Mede door uw advies laten wij nu een samenlevingscontract bij de notaris opstellen, om zeker(der) te zijn.
Met vriendelijke groet,


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag