Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo'

Mijn ex en ik zijn sinds vorig jaar uit elkaar hij heeft onze dochter alleen erkend.
maar nu heeft hij in juni iemand neer geschoten en hij zit hier nu ook voor vast, Wat zijn de rechten voor omgang met onze dochter. ook voor als hij vrij komt. Want zelfs nu nog bedreigd hij mij. En kan hij ook het gezag aan vragen ? we hebben nooit wat vast laten leggen.

Als de vader gevaarlijk is wordt het toch lastig voor hem om voor het gezag te gaan. Dat zal niet snel worden toegekend als de bedreigingen reëel zijn en ook worden bewezen. Omgang lijkt me in dit stadium niet meteen geïndiceerd. Maar een 'crimineel' hoeft nog geen slechte vader te zijn. Ik zou als ik u was handelen naar wat u goed dunkt en als hij een procedure start, dan contact opnemen met een advocaat. U kunt dan contact met mij opnemen. Houdt u in de tussentijd een log boek bij in een agenda en schrijf dingen op die gebeuren, bewaar sms'jes, bewaar mails etc etc. U kunt ze mogelijk ater gebruiken.succes.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft hier niet het gezamenlijk ouderlijk gezag. Dit heeft u alleen zelf. Als uw ex ook het gezag wenst uit te oefenen, moet hij een verzoek indienen bij de rechtbank. Als er een groot risico is dat uw kind tussen u beiden 'klem en verloren' dreigt te raken, dan zal het verzoek van uw ex worden afgewezen door de rechter. In uw situatie verwacht ik dat een verzoek van uw ex niet veel kans maakt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag