Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,
Mijn ex en ik zijn inmiddels al 5 a 6 jaar gescheiden(nooit getrouwd geweest) we hebben gezamelijk gezag van ons 9 jarige zoon. Ik heb alle zorg voor onze zoon, ik heb me ex veel ruimte gegeven in zijn rol als vader. Ook hebben we nooit regelingen via rechter etc. ik heb altijd geprobeerd om er samen uit te komen, zonder het allemaal officieel te regelen. Daardoor heeft hij altijd de vrijheid gehad, om hem te halen wanneer hij zin had, ik wilde en zeurde ook nooit over allimentatie, wat hij sinds een aantal maanden nooit betaalde(allemaal geen probleem) maar door dat hij zo veel kon doen de afgelopen jaren, is het zo ver dat hij alles in zijn eigen tijd wil plannen en wil doen waar hij zin in heeft. Waardoor wij nu veel ruzies hebben. Ik wil al dit ruzie niet meer juist daarom heb ik hem altijd veel ruimte gegeven en heb ik alle zorg op mezelf genomen. Maar nu wordt het te veel en hebben we juist veel ruzie, nu wil ik graag een pro deo advocaat om te kijken of we alles op papier kunnen zetten, wat zijn rechten en plichten zijn. zo dat we niet meer al dit soort onnodige ruzie hebben want onze zoon zit hier midden in en dit is wat ik altijd al probeerde te voorkomen en daarom hem vaak zijn zin gaf.

Hoe kom ik aan een prodeo advacaat. Wat moet ik doen om dit zo te regelen met me ex dat we niet meer zo vaak in contact zijn en zo ruzie kan voor komen?

Advocaten die (onder andere) zaken behandelen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (de toevoeging) worden ook wel pro deo advocaten genoemd. Of u kan worden bijgestaan op gesubsidieerde basis hangt af van de hoogte van uw inkomen. Ik behandel zowel pro deo zaken als zaken tegen een uurtarief.

ik heb veel ervaring in het familierecht en kan u bijstaan in al hetgeen u hiervoor omschrijft. Ik zou desgewenst contact kunnen opnemen met uw ex-partner en hem uw voorstel kunnen doen toekomen ten aanzien van de omgangsregeling. Daarnaast kunnen zijn financiƫle gegevens worden opgevraagd zodat aan de hand van uw beiden gegevens berekend kan worden welk gedeelte van de kosten van uw zoon hij voor zijn rekening moet nemen. Het is verstandig de inhoud van eventuele afspraken tussen u beiden vast te leggen leggen in een beschikking die door de rechtbank gewezen wordt. Indien hij dan nalaat alimentatie te betalen, kan dit worden afgedwongen. Indien u mijn bijstand in deze wenst, kunt u contact met mij opnemen voor een eerste bespreking van uw zaak om na te gaan wat er mogelijk is en of u inderdaad op basis van een toevoeging kan worden bijgestaan.

Beoordeel dit antwoord:

Om na te gaan welke advocaat in uw regio u op basis van een zogenoemde toevoeging kan bijstaan, adviseer ik u contact op te nemen met het Juridisch Loket. Als u door het Juridisch Loket wordt doorverwezen naar een advocaat, ontvangt u een korting op uw eigen bijdrage.
Het Juridisch Loket is telefonisch te bereiken op 0900-8020.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag