Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Mijn ex en ik hebben zelf een ouderschapsplan opgesteld en ondertekend. Wij waren niet getrouwd en ook geen samenlevingscontract, wel zijn wij allebei (door rechter erkend) ouders van onze dochter.
De huidige omgangsregeling is de ene week van donderdagavond tot vrijdagavond en de andere week van donderdagavond tot zondagavond. We hebben deze regeling afgesproken omdat ik op donderdagavond werkte. Dit is nu niet meer het geval. Nu wil ik de omgangsregeling aanpassen , de week dat zij van donderdagavond tot zondagavond bij hem is wil ik aanpassen naar vrijdagochtend tot zondagavond.
Mijn ex weigerd hierin mee te gaan.
De reden dat ik dit aan wil passen is omdat onze dochter bij haar vader altijd veels te laat naar bed gaat en geen rust ritme en regelmaat heeft bij hem thuis en dus uitgeput word afgeleverd op de zondagavond. Zo erg dat zij de dag erna altijd helemaal moet bijkomen ervan en niks waard is. Vanaf volgend jaar gaat zij ook op donderdag overdag naar de opvang en dit betekend dus dat hij haar daar op zou halen en ze tot zondag daar is.
Dit betekend dat zij geen rust krijgt en daarom wil ik haar zelf uit school halen , zorgen dat zij in ieder geval na school rust krijgt en dat zij vrijdag fris en fruitig word opgehaald en wat meer een buffer heeft voor de rest van het "drukke "weekend. De andere week kan ik gewoon zo laten want dan komt zij op vrijdagavond alweer thuis en heeft dan gewoon rust hier.

Aangezien hij weigerd hierin mee te gaan, wat kan ik nu ?

Een belangrijke vraag vooraf is of u beiden het ouderlijk gezag hebt. Zo ja dan praten we misschien wel van een gezagsgeschil. Het gaat dan om de beslissing om het kind op een bepaalde manier zorg te geven. ook kan de zorgregeling worden aangepast. Dat zal via de rechter moeten. Houdt u er rekening mee dat u zult moeten bewijzen dat w kind daadwerkelijk als gevolg van het handelen van vadernzo moe is. Dat zal niet altijd even makkelijk zijn. U kunt mij hiertoe inschakelen. Mailt u mij dan rechtstreeks. U kunt ook uw eigen advocaat kiezen. Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja wij hebben beiden het ouderlijk gezag. En inderdaad hoe toon ik aan dat zij elke maandag niks waard is en uitgeblust is door het drukke weekend en het laat naar bed gaan ... Eventuele getuigen die ik heb zijn mijn ouders maar die zouden als "partijdig " kunnen worden gezien vrees ik ... Is het zo dat als de zorgregeling zou worden aangepast door de rechter, de rechter ook kijkt naar de regeling die wij afgelopen jaar hadden of kijkt de rechter puur naar de huidige situatie ... In ieder geval alvast hartelijk bedankt voor uw antwoord ...


De rechter neemt alle omstandigheden mee. Afhankelijk van wat u opvoert. Rechters zijn er niet happig op om hele regelingen om te gooien als er eigenlijk door middel van verantwoord ouderschap georganiseerd moet worden, door redelijke communicatie, dat uw kind op tijd op bed ligt. Maar nogmaals u kunt naar de rechter stappen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag