Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

In januari hebben wij via een online reisbureau een vliegticket geboekt voor de reis van La Paz naar Lima. Na betaling hebben wij eind januari een e-ticket ontvangen. De vliegreis is geboekt bij Aerosur.

Tijdens onze vakantie (juli) wilde we uiteraard gebruik maken van dit ticket. Echter bleek Aerosur niet meer te vliegen in Bolivia vanaf april. Hier heeft niemand ons van op de hoogte gesteld. Tevens heeft niemand ons een nieuw ticket aangeboden. We hebben zelf een ticket moeten kopen in Bolivia.

Het online reisbureau geeft aan dat we een klachtbrief moeten opstellen. Heeft iemand tips over hoe we dit moeten aanpakken? Waar we rekening mee moeten houden? Wellicht heeft iemand een adres, internetadres of telefoonnummer van een organisatie die ons vrijblijvend kan helpen? Kunnen we ook een vergoeding claimen voor de stress die het ons heeft veroorzaakt?

Bij voorbaat dank.

Het gaat hier om een overeenkomst die blijvend niet nagekomen kon worden door de wederpartij en dus kunt u ontbinding van die overeenkomst eisen en uw geld terug vragen. Het is dus GEEN KLACHT. U dient een aangetekende brief te versturen aan de maatschappij en uw geld terug te eisen binnen b.v. 4 weken; als dat niet tot een positieve reactie leidt, dan zou ik een juridische procedure aanspannen en tegelijkertijd/direct ook een verzoek om naast ontbinding van de overeenkomst ook de buiten- en gerechtelijke kosten die u heeft moeten maken te laten verhalen op de maatschappij. Google ook eens want de kans is groot dat meer mensen gedupeerd zijn en dan kunt u samen procederen. Het feit dat de maatschappij u niet tijdig heeft geinformeerd baart mij zorgen en daarmee daalt ook de kans dat zij uit zichzelf, zonder tussenkomst van de rechter, uw reissom zullen terugbetalen. Succes.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt ook immateriele schade vorderen bij de rechter. Het is hier echter anders dan in Amerika dus zou ik eens zoeken op www.rechtspraak.nl of op sites van reisbrancheorganisaties in hoeverre de kans aanwezig is dat het wordt gehonoreerd en tot welke bedragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag