Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo,

Ik zit met een probleem, mijn buren hebben een speeltoestel vlak naast de schutting geplaats.

Nu heeft het speeltoestel een balkon, waardoor de kinderen steeds over de schutting kunnen kijken.
Met het gevolg dat wij niet meer lekker kunnen genieten in onze tuin.

Nu heb ik gevonden in het buren recht, dat er geen balkon of verhoogd terras binnen 2m van de erfgrens mag worden gebouwd (zie bijlage).
Nu wil ik graag weten of dat ook hierbij van toepassing is? Of wat kan ik ertegen doen?

Ik heb al geprobeerd om met de buren tot op een oplossing te komen, maar helaas zonder succes. De hoogte van het speeltoestel is tussen de 2.7 en 2.8m.(dus ook te hoog ze hebben geen vergunning)

Graag zie ik een reactie tegemoet.

Nee een speeltoestel is een bouwwerk geen gebouw zijnde en alleen een gebouw kent een balkonconstructie. U zult een andere oplossing moeten verzinnen of ander voorstel. U mag natuurlijk ook zelf een bouwwerk , een vaste of losse constructie van elk materiaal in de tuin plaatsen tegen inkijk welke 3,5 meter is. ( tenzij in het bestemmingsplan lager aangeduid maximale hoogte bouwwerk)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Als ik het goed begrijp kan ik op grond van privacy (inkijk in de tuin en huis), mijn buren niet verplichten om wat aan de situatie te doen?


Nee hier is echt al aardig wat rechtspraak over. Als u dat wil bereiken, een verbod, dan moet er sprake zijn van een ernstige mate van burenhinder , denk aan geluid en zeer regelmatig gebruik gedurende de dag. Dan in dat geval zou uw andere argument van privacy zwaarder wegen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag