Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, ik zit met een paar vragen omtrent mijn werk.. ik werk nu anderhalf jaar bij een bedrijf gespecialiseerd in auto onderdelen en het bevalt me redelijk. Ik moet straks in mei contractverlenging krijgen en nu zijn er al een paar collega's geweest die dit niet kregen, hiervan hadden zij geen weet tot max 2 weken van te voren,mijn vraag hierover, mag dat zomaar op zo'n kort termijn? Je opzeg periode is wel 1 maand, maar aangezien hij nu niet verlengd word? En we hebben blijkbaar geen cao. en dan het volgende, er is een nieuwe manager bij ons aangesteld en ik heb een beoordelingsgesprek gehad en hierin werd mij gezegd, alle afspraken met de vorige manager gelden niet meer, dit mag ook zomaar?.. er is mij ook gezegd dat ik op een aangewezen plek moet pauzeren(lees roken) aangezien ik dit in een container deed wat droog en windvrij is, maar op de aangewezen plek zit je in de tocht, als het regent je kletsnat ben, en nu met deze - temp. je toch echt een plek nodig heb om windvrij te staan, kunnen ze me hiervoor iets doen als ik toch door blijf gaan? Met welke reden zullen ze me dan kunnen ontslaan? Alvast bedankt.

De werkgever mag een contract voor bepaalde tijd op het laatste moment niet verlengen, dus 2 weken van te voren dat mededelen mag. De opzegtermijn die u noemt heeft waarschijnlijk te maken met het tijdens de looptijd van het contract opzeggen van de arbeidsovereenkomst.
De werkgever mag een andere plek aanwijzen als rookplek en hij is niet verplicht een wind- en regenvrije plek aan te bieden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag