Stel vraag

Particulier


Hallo,

Ik wil graag, op kleine schaal, therapielessen met paarden geven. Het zal hierbij gaan om 3 à 4 lessen per week. De kosten van de verzorging van de paarden zou ik graag willen doorrekenen en om die reden wil ik een kleine onkostenvergoeding vragen voor de therapielessen. Deze vergoeding is dus zonder winstoogmerk. Omdat de paarden mijn eigendom zijn, ben ik aansprakelijk als er een ongeluk gebeurd. Mijn vraag is of mijn AVP nog van toepassing is als ik een onkostenvergoeding vraag voor de therapielessen.

Mocht mijn AVP in dat geval niet meer van toepassing zijn, zou ik graag willen weten of deze nog wel van toepassing is in het volgende geval:
In bovengenoemd voorbeeld gaat het om een geldelijke vergoeding. Er is ook een constructie mogelijk waarbij de afnemers van de therapielessen een tegenprestatie verrichten. Dit kan bestaan uit het regelen van het vervoer van hooibalen, het aanschaffen van voer, het op zich nemen van kosten van de hoefsmid, het uitvoeren van klussen op het erf etc. Zou in zo’n situatie mijn AVP nog wel van toepassing zijn?

Daarnaast is het gebruikelijk dat een bijrijdster, iemand anders die structureel het paard verzorgd en berijdt, een vergoeding betaald voor het gebruik van een paard. Is in zo’n geval de AVP van toepassing?

Alvast bedankt voor uw reactie.

De enige die uw vragen kan beantwoorden, is uw APV-verzekeraar. Iedere verzekeraar kent andere voorwaarden. Om er 100% zeker van te zijn wat wel en niet onder de dekking valt van uw verzekering dient u dus contact op te nemen met uw verzekeraar. Ik heb zo het vermoeden dat u nu een aansprakelijkheidsverzekering heeft die geen dekking biedt voor zakelijke activiteiten met uw dieren. De enige manier om er achter te komen of uw verzekering uitkeert in het geval van schade tijdens een therapie is om dit na te vragen. U kunt niet het risico nemen dat u na een ongeval of bijtincident toch niet verzekerd blijkt te zijn. En dat geldt ook voor alle andere situaties die u hier boven noemt. Er zit maar één ding op, heel goed uw polisvoorwaarden lezen en uw verzekeraar bevragen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag