Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


hallo,

Ik huur een kamer van een particulier. Op een adres wonen wij in totaal met 9 mensen. We hebben allemaal een eigen kamer, douche, toilet, keuken en slaapkamer. Het enige wat we delen is een wasmachine en een droger.

Nu ben ik bezig met huur toeslag aan te vragen alleen heb ik een brief nodig van mijn huurbaas. Deze wil hij alleen niet geven omdat als we er recht op zouden hebben dat hij dat dan zou moeten krijgen en niet wij. Maar volgens de belasting is het zo dat het ligt aan je inkomen en huurprijs van je kamer. En is het persoon gebonden. Dus kan mijn huurbaas dat geld niet krijgen.

Nu is mijn vraag: Is mijn huurbaas verplicht om het briefje te gegeven? En zo ja welke stappen kan ik ondernemen dat hij deze geeft. Ik loop nu namelijk elke maand geld mis.

Verder is het gewoon een lastige man. Last van lekkage op het dak waar hij niets aan wilt doen. Stoppen die contant doorslaan, verwarming wat of ijskoud is of kokend heet. En zo kan ik nog wel veel meer dingen bedenken wat eigenlijk niet klopt. Is het ook mogelijk om de brandweer zomaar langs te laten komen om te laten kijken of alles wel brandveilig is?

gr



Het is onredelijk dat uw verhuurder dit weigert, waardoor u schade lijdt. Ik raad u aan om hem per aangetekende brief te sommeren alsnog over de brug te komen, bij gebreke waarvan u een deel van de huur in gaat houden (ter hoogte van de toeslag waar u recht op heeft).

Het is verder inderdaad mogelijk om bij de gemeente/brandweer te informeren naar een onderzoek naar brandveiligheid e.d.

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag