Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, ik heb op 10 januari een eindevalutatiegesprek gehad waarbij ik geconfronteerd werd dat ik niet ben geslaagd met het verbeterplan en kreeg daarom tegelijkertijd een voorstel vaststellingsovereenkomst. Een week later ben ziek vanwege dit situatie ziek geworden en ook bevestigd door de bedrijfsarts. bedrijfsarts heeft wel geadviseerd het gesprek met leidinggevende aan te gaan. Intussen heb ik een voorlopige bezwaar ingediend op de beslissing van 10 januari. Is het verstandig vanwege mijn ziekte te wachten met het indienen van inhoudelijk bezwaarschrift en te kijken hoe het gesprek gaat lopen(omdat de leidinggevende aangaf vanwege mijn ziekte stap voor stap gesprekken periodiek te doen)? of is het verstandig het bezwaar voor het eerste gesprek op te sturen? mijn keuze gaat op de eerste optie omdat ik een zowel van mijn ziekteperiode gebruik kan maken en geen gezeik van de leidiginggevende krijg van "je was toch ziek hoe heb er voor elkaar gekregen bezwaar op te maken" en tijd te winnen van ontslag.

U kunt uw bezwaar aanvullen (ook als u ziek thuis bent). U bent immers op dit moment (naar ik aanneem) situationeel arbeidsongeschikt.

Verder is beantwoording afhankelijk van het volgende: Gaat u voor baanbehoud of wilt u het maximale uit een vaststellingsovereenkomst halen?

In beide gevallen doet u er verstandig aan dit met een arbeidsrechtjurist te bespreken. De kosten betalen zichzelf meestal meteen terug in de vergoeding of een juiste dossieropbouw.

Misschien bent u lid van een vakbond of heeft u een rechtsbijstand verzekeraar? Zo niet, dan kunt u bij mij of een van de juristen op dit forum terecht. U kunt mij altijd vrijblijvend de vaststellingsovereenkomst sturen om te checken en te adviseren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag