Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, ik heb gastouder en mijn gastouderbureau is onlangs failliet verklaard. Vraag over de betaling maand januari. Vraagouders hebben incasso stopgezet en geld over januari nog niet betaald. Ik heb wel mijn urenregistratie ingediend. Is het mogelijk dat de ouders mij rechtstreeks betalen? Of kan ik nog een correctie indienen en dan minder uren declareren zodat de ouders mij die rechtstreeks betalen. Concreet, wat nu te doen nu het geld nog bij de vraagouder ligt.

Als het goed is zal de curator namens het gastouderbureau alle openstaande geldvorderingen nog gaan terugvorderen. Dat betekent dat de vraagouder die heeft moeten betalen, alsnog moet betalen. U dient een vordering bij het gastouderbureau in te stellen voor de uren dat u nog recht heeft op geld. Een rechtstreekse vordering van u op de vraagouders zal dus niet aan de orde kunnen zijn; het gastouderbureau is uw 'werkgever' dus zij moeten uw 'salaris' betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Fijn dat u zo snel reageert. Oke, dus de vraagouder moet gewoon betalen. Wanneer kan ik als gastouder een vordering sturen? Bij voorbaat al, of wachten tot termijn van betaling is verstreken of na een brief vd curator, als die al van zich laat horen.


U kunt pas een vordering sturen op het moment dat de betaling uitblijft. Slechts een vermoeden dat u niet betaald zult worden is onvoldoende; de tegenpartij dient echt in gebreke te zijn. Maar wat ik begrijp is dat het bureau al failliet verklaard is?? Want indien dat het geval is, dan dient u zich zo snel mogelijk te melden bij de curator aangezien de curator moet weten welke vorderingen er nog open staan.

Beoordeel dit antwoord:

Om misverstanden te voorkomen: de vraagouder kan alleen "bevrijdend betalen" aan de curator. Als zij aan u betalen, kan de curator eisen dart zij nog een keer betalen aan de curator. "Rechtstreeks" aan u betalen kunt u dus niet van ze vragen.

Of u voor uw uren betaald krijgt is een vraag die daarvan los staat en die de curator u zal kunnen beantwoorden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie. Ik had de vraagouder al beloofd het geld vast te houden, en eventueel terug te storten. Maar gister namiddag gehoord dat ons gastouderbureau definitief is overgenomen. Is daarmee gewaarborgd dat we nu uitbetaald krijgen? Of gaat het geld vd vraagouder alsnog naar de curator?


Maar is het gastouderbureau in dezelfde conditie, onder dezelfde naam overgenomen? Of is het failliet verklaard? Want dat geeft wel een wezenlijk verschil over de openstaande vorderingen...

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We hebben gisteren later op de dag een mail ontvangen dat de betaling doorgaat! Een ander bestaande gastouderbureau heeft het failliete gastouderbureau overgenomen. Mijn probleem is hiermee opgelost.

Dank u wel voor de snelle antwoorden op mijn vraag.


AH! Dat is fijn om te horen! Succes verder!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag