Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo ik heb een vraag over mijn ontslag wat ik van de week kreeg. Ik ben deze week uit mijn functie "manager" gezet. waarop ik 2 dagen later mijn ontslag kreeg. Ineens kwam die met 5 schriftelijke waarschuwingen terwijl ik er nooit 1 heb ondertekend. Er zijn wel mails geweest waarin bepaalde dingen vanaf mijn kant echt beter moeten worden maar nooit iets ondertekend van een fout die ik heb begaan. Verder heb ik mijn ontslag ook niet ondertekend want het was wel goed en hij handelde het wel af.
hij heeft mij mondeling gezegd dat die mijn overuren en het vakantiegeld en me normale salaris zou overmaken. naast dit ben ik uiteindelijk op staande voet ontslagen dus blokkeerd hij ook mijn uitkering?
Ik heb het gevoel dat die mij niet serieus neemt en het niet netjes wil afronden . wat is voor mij nu de procedure om dit te gaan afhandelen?

Mvg,

Als ik het bovenstaande lees lijkt het mij dat de werkgever niet geheel terecht uw ontslag heeft gegeven. U kunt niet zomaar ontslagen worden. Daarvoor moeten geldige redenen zijn. U kunt een jurist een juridische brief laten opstellen en aangeven dat het ontslag onterecht is gegeven. In deze brief is het belangrijk dat wordt aangegeven dat u zich beschikbaar houdt voor werkzaamheden. Komt de jurist er samen met de werkgever niet tot een oplossing, dan moet u naar de rechter. De rechter toetst in zo'n procedure of het ontslag kennelijk onredelijk is opgezegd. Als dat het gevolg is heeft dit gevolgen voor de werkgever.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u persoonlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Wat een nare situatie! Het lijkt erop dat uw werkgever u niet op staande voet kan ontslaan.

U moet z.s.m. per aangetekende brief tegen het ontslag op staande voet protesteren, loon en tewerkstelling vorderen. Als u niet protesteert verliest u in ieder geval uw eventuele uitkeringsrechten.

Ik raad met spoed aan een arbeidsrechtjurist in te schakelen. Deze kan - gezien uw verhaal - dit ontslag misschien ongedaan maken dan wel waarschijnlijk ombuigen naar een vaststellingsovereenkomst waardoor geen sprake meer is van ontslag op staande voet en dus geen verlies van uitkeringsrechten. Ontslagrecht / arbeidsrecht is mijn specialisatie. Neem gerust vrijblijvend contact op. Ik help u hier graag bij.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag