Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


hallo,ik heb een vraag over de studiefinanciering van mijn zoon
het zit zo,ik heb een zoon van 18 jaar,zijn vader en ik zijn sinds 2007 uitelkaar
na enkele rechtzaken betaald vader 75 euro alimentatie
mijn zoon heeft zelden of bijna nooit contact eigenlijk met zijn vader,alleen bv met een verjaardag of vaderdag.
nu is zijn studiefinanciering berekent op de inkomsten van mij en zijn vader
de bijdrage van mij kwam uit op 0
van vader op 146 euro(dit was berekent op de inkomen van 2013)
wat ik eigenlijk vragen wil is of dat wel kan? het is toch te raar voor woorden dat daar zijn studiefinanciering op berekend word.
al zou vader bij wijze van spreken 8000 euro per maand verdienen of 500 daar hebben wij toch niets aan
nu heb ik een formulier voor verzoek ouders buiten beschouwing laten,maar dan zou mijn zoon vanaf zijn 12e jaar geen contact meer met zijn vader moeten hebben om in aanmerking komen.
heeft u mss een advies voor mij?

De alimentatie voor een jongmeerderjarige hoeft niet gelijk te zijn aan de bijdrage voor de studiefinanciering.
Voor jongmeerderjarigen loopt in principe de alimentatie zoals eerder is bepaald door. Echter, deze alimentatie wordt op een andere manier berekend dan de kinderalimentatie. Bij de alimentatie voor een jongmeerderjarige wordt aangesloten bij de normen op grond van de Wet Studiefinanciering.
U zou kunnen bekijken of vader op grond van deze normen meer alimentatie zou moeten betalen dan de reeds vastgestelde € 75. Als ik u(w zoon) daarbij kan helpen, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

hallo ik brijp het maar mijn vraag is kan de studiefinanciering met 146 euro gekort worden omdat vader zijn inkomsten hoger waren.
daar hebben wij geen voordeel aan
wat betreft de alimentatie heb ik al meerdere rechtzaken gehad en komt uit op 75 euro per maand,en vader weigert ook meer te betalen.
maar dus kort gevat mijn vraag gaat niet over de alimentatie maar waarom word de studiefinanciering gekort op de inkomsten van vader 2013?
ik heb ook formulier aangevraagd van inkomsten ouders buiten beschouwing aangevraagd maar dan geld die regel alleen als mijn zoon vanaf zijn 12e geen contact meer zou hebben met zijn vader.
maar dit is niet zo,alleen heel sporadisch mss 2x per jaar.
hoe kan het dat er 146 euro gekort word op zijn studifinanciering terwijl hij niets te maken heeft met inkomsten vader en ook geen voordeel van heeft.
graag nog een reactie terug


U kunt vader niet verplichten om meer te betalen dan het bedrag dat de rechtbank heeft vastgesteld, dan dient u een wijzigingsprocedure te starten.
Voor de studiefinanciering wordt op grond van andere normen de bijdrage van vader bepaald.
Het buiten beschouwing laten van het inkomen, geldt niet enkel bij geen contact vanaf 12 jaar, in andere situaties: https://duo.nl/particulieren/student-hbo-of-universiteit/privesituatie/problemen-met-je-ouders.asp
Als die situaties niet aan de orde zijn, hanteert DUO haar eigen regels en kunnen zij korten op de studiefinanciering, omdat zij van mening zijn dat vader meer kan bijdragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag