Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb een ongeluk op 23 september 2015 gehad waarbij ik mijn bekken op 5 plaatsen gebroken heb en mijn hand ook gebroken heb.
In het ziekenhuis hebben ze een externe fixateur geplaatst en mijn gebroken heiligbeen
hebben ze gefixeerd met een paar schroeven.
Hiervoor heb ik twee weken in het ziekenhuis gelegen en bijna 6 weken in een revalidatiekliniek.
Ik ben 52 jaar en ben ZZP-er waarbij ik fysiek werk doe.

De verzekering van de tegenpartij erkent de aansprakelijkheid. Ze hebben een letselschade specialist in de handen genomen en die wil een afspraak met me maken.

Op dit moment 3-12-2015 loop ik nog steeds op twee krukken, omdat ik mijn linkerbeen maar 40 % mag belasten opbouwend naar 50 % op 17-12-2015. Dan worden er opnieuw foto's gemaakt en wordt bepaald of ik mijn been meer mag gaan belasten dan 50 %.
De gevolgen van het gebroken heiligbeen dat ik zenuwpijn in het linkeronderbeen heb. Onduidelijk is of die zenuwpijn ooit weer verdwijnt of dat dit blijvend is.

Mijn gederfde inkomsten en de directe kosten die voortvloeien uit het ongeluk probeer ik in ieder geval rekening te brengen.

Ik weet nog niet hoe het met mijn heup gaat als ik die weer volledig mag belasten en ook die zenuwpijn is een vraagteken.

Mijn concrete vraag is wat kan ik in rekening brengen voor immateriële schade ?

Zijn hier handvaten voor ?

Groet,

Allereerst wil ik u veel sterkte toewensen. Hopelijk herstelt u goed van uw letsel!

Ik begrijp dat aansprakelijkheid is erkend, maar dat u moeite heeft met het berekenen van uw schade. U wenst hier hulp bij. Ik adviseer u met klem professionele hulp te vragen van een letselschadespecialist. Bij de afhandeling van uw zaak komen namelijk verschillende aspecten kijken waar u wellicht niet eens aan heeft gedacht, zoals eventuele toekomstige risico's als artrose. Ook de onderhandelingen kan de letselschadespecialst namens u voeren. Verzekeraar proberen toch vaak zo min mogelijk schade uit te keren. De letselschadespecialist zal dan ook bij het bezoek aanwezig zijn en u tijdens het bezoek begeleiden.

Omdat aansprakelijkheid is erkend, worden de kosten van de letselschadespecialist vergoed door de tegenpartij. U kost het niets.

Indien gewenst help ik u verder. U kunt dan direct contact met mij opnemen.

Veel sterkte!

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst van harte beterschap! De verzekeraar heeft een bureau ingeschakeld om u te bezoeken. Dit bureau is niet onafhankelijk want zij zijn ingeschakeld door de verzekeraar. De bedoeling van het gesprek is kennismaken en de eerste schade inventariseren. Gelet op uw letsel zult u meerdere schadeposten hebben. Hiervoor kan een voorschot onder algemene titel door de verzekeraar worden verstrekt. Gezien de ernst van het letsel is het verstandig zelf ook een letselschadespecialist in te schakelen. Ik kan u hierbij van dienst zijn. Wij werken gratis voor slachtoffers en zijn aangesloten bij het Keurmerk Letselschade. Tijdens een vrijblijvend gesprek kan ik u informeren omtrent alle ins en outs van de letselschade en kunnen wij samen verder de zaak oppakken. Ik hoor graag van u.

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wens ik je een voorspoedig en algeheel herstel toe.

Je vraagt wat je in rekening kunt brengen voor de immateriële schade. Dat is op dit moment nog erg moeilijk te zeggen, omdat dit zal afhangen van de mate van herstel. Je zult je kunnen voorstellen dat blijvend letsel tot een hogere vergoeding zal leiden dan schade die restloos geneest.

Gelet op de aard en ernst van jouw letsel, adviseer ik je met klem om een gespecialiseerd letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze advocaat kan je bijstaan bij het verhalen van jouw schade. Let bij het kiezen van een advocaat er wel op dat hij of zij ervaring met schades van zelfstandigen. Dergelijke schades zijn namelijk moeilijker te regelen, dan wanneer iemand werknemer is.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Je schrijft dat de aansprakelijkheid erkend is. Dat betekent dat de verzekeraar jou volledig schadeloos moet stellen en dus ook integraal de advocaatkosten moet vergoeden, zodat de bijstand door een advocaat je feitelijk niets kost.

Mocht je dit willen, dan kun je vrijblijvend contact met mij opnemen, via de knop «direct contact»

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend voor u dat u door de fout van iemand anders letsel heeft opgelopen. Zeker nu u ook nog zelfstandig ondernemer bent kan ik mij voorstellen dat u zich zorgen maakt hoe alles weer goed komt.
U vraagt u in rekening kunt brengen voor immateriële schade. Dat is op dit moment niet vast te stellen omdat er nog geen duidelijkheid is over de vraag hoe lang dat het duurt voordat u volledig hersteld bent.
Gunstig voor u is dat aansprakelijkheid al erkend is. In dat geval is het meestal mogelijk om met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij af te spreken dat aan u alvast voorschotten worden betaald in afwachting van de definitieve afwikkeling.
Omdat de kosten van rechtsbijstand betaald moeten worden door de verzekering van de tegenpartij adviseer ik u om een letselschadespecialist in te schakelen. Die kan u adviseren wat u kunt en moet doen.
Als u dat wilt ben ik graag bereid om u te helpen. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we kennis maken met elkaar en kijken of er een klik is. Daarnaast kan ik dan aangeven hoe de zaak verder behandeld kan worden. Bijvoorbeeld kan ik ook aanwezig zijn om u te helpen als u een gesprek heeft met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag