Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Zoekt u eerst goed uit of u niet als gevolg van een "campingregelement" beperkt ben u uw vrije verkoop. Ook uw hypotheekovereenkomst zal waarschijnlijk beperkingen bevatten wat betreft huur(ver)koop.
Huurkoop van een onroerende zaak is voor de koper wettelijk goed geregeld, wat betekent dat u als verkoper feitelijk voor langere tijd in onzekerheid zult blijven of de huurkoop ook zal leiden tot een eigendomsoverdracht. Leest u dit artikel: https://www.advocaten-amsterdam.nl/123/advocaat-huurkoop. De Tijdelijke Wet Huurkoop Onroerende Zaken is nog steeds van kracht.
Kortom als de kopers niet in staat zijn om via de reguliere weg zelf de aankoop te financieren, dan moet u zich afvragen wat uw belang is om via huurkoop de woning te verkopen.
Aanvulling op de bijdrage van de heer Kleijwegt: de Tijdelijke Wet Huurkoop Onroerende Zaken is per 1 januari 2017 vervallen. Het is inderdaad goed om u af te vragen waarom u huurkoop wilt. Als u de woning anders niet kwijtraakt, zou het een te overwegen optie zijn, u moet er echter rekening mee houden dat de hypotheek niet wordt doorgehaald omdat de koopprijs bij huurkoop in termijnen wordt betaald, terwijl u eigenaar blijft tot de laatste termijn is betaald. Het is ook de vraag of u op grond van de hypotheekakte wel mag 'huurverkopen'.
Om uw vraag te beantwoorden is een goed juridisch advies nodig, waarbij het eigenlijk niet verantwoord is om dat via internet te doen.