Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb de volgende vraag: Ik werk als oproepkracht bij de kraamzorg. En kan nu werken als oproepkracht bij de thuiszorg. Nu beweren mijn leidinggevende bij de kraamzorg dat dit niet mag. Ik mag volgens mijn leidinggevende maar één baan hebben, en moet dus kiezen. Ik heb een 0 uren contract bij de kraamzorg en een minmax contract bij de thuiszorg van 3-6 uur.
Hoe zit dit?

Dat is onterecht. Zelfs als er contractueel een verbod op nevenwerkzaamheden zou zijn vastgelegd is dat onredelijk bij een nulurencontract.

Beoordeel dit antwoord:

Waarschijnlijk bedoelt uw werkgever dat u voor nevenwerkzaamheden eerst toestemming moet hebben. Kijk zorgvuldig of in de Cao of u die toestemming ook daadwerkelijk nodig heeft.

Mocht u toestemming nodig hebben vind ik het niet redelijk om u toestemming te onthouden. Dat zou anders zijn als u tweede baan uw werkzaamheden of gezondheid nadeling beïnvloed als u deze tweede baan accepteert.

Advies: Kijk eerst goed naar Cao en/of personeelsgids. Schrijf daarna een brief naar PZ met uw verzoek en een schriftelijke reactie retour ( zodat u hun zienswijze bij een jurist kunt laten toetsen indien nodig). Ik sta u graag bij in deze kwestie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag