Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Ik heb bijna 2 jaar bij mijn vriendin gewoond. Deze relatie werkt niet meer en nu wil ik graag mijn spullen ophalen. Helaas wil ze
Hier niet in meewerken. Hoe kan ik mijn spullen terugkrijgen?

Is het huis van uw vriendin of van u? Staat u ingeschreven op dat adres? Staat uw naam onder het huurcontract? Als het huis van u is of u staat als huurder op het huurcontract en u bent nog ingeschreven op dat adres, dan heeft u het recht om uw spullen uit de woning te halen. Eventueel met behulp van de politie. Als dat allemaal niet het geval is, is de vraag of u op één of ander wijze heeft vastgelegd welke spullen van u zijn. Zo niet, dan wordt het lastig om aan te tonen wat van u is en wat van uw ex-vriendin. Zeker als u niet meer ingeschreven staat op dat adres.
U kunt uw ex-vriendin middels een aangetekende brief manen om de spullen aan u te retourneren. Doe zij dat niet, dan kunt juridische stappen tegen haar ondernemen. Echter u zult dat wel moeten bewijzen door middel van de lijst of facturen met bijbehorende afschrijvingen van uw bankrekening dat deze spullen van u zijn.
Een andere mogelijkheid is mediation. Dat kunt u met behulp van een mediator proberen tot een oplossing te komen. In het algemeen is dat sneller dan een rechtzaak en goedkoper.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag