Stel vraag

Particulier


Hallo, ik heb al langere tijd een kinderwens!

Ik ben 45 jaar en single sinds juni 2013. In 2011 heb ik een miskraam gehad.
Medio 2013 heb ik mijzelf bij een speciale vruchtbaarheidskliniek laten onderzoeken op mijn lichamelijke conditie en mijn vruchtbaarheid. Alle uitslagen zijn positief en mijn kansen op zwangerschap zijn te vergelijken met die van een jongere vrouw.
Hierna ben ik direct gestart met mijn inseminatietraject bij dezelfde vruchtbaarheidskliniek met behulp van een zaaddonor van een spermabank.

Het zaad voor mijn 6 IUI behandelingen betaal ik zelf. Mijn zorgverzekeraar CZ weigert te betalen voor mijn vruchtbaarheidsonderzoek en inseminatietraject (IUI).
Hun reden voor afwijzing is dat IUI in mijn situatie niet als doelmatige zorg kan worden gezien. Ik ben bekend met de leeftijdsgrens van 43 jaar voor ICSI of IVF waar zij zich op beroepen.
Echter, gezien mijn feitelijke vruchtbaarheidsonderzoekgegevens, is mijn kans 108% om zwanger te worden en dus doelmatig (6 IUI behandelingen x 18%).
Ik heb CZ duidelijk aangegeven, dat ik geen dure ICSI of IVF behandeling wil, maar uitsluitend om vergoeding van mijn inseminatietraject vraag.

Het is mijn laatste kans om moeder te worden.
Ik ben nu aangewezen op de Geschillencommissie (SKGZ) om mijn situatie voor te leggen en een beroep te doen op de coulanceregeling.
Mijn gynaecoloog stelt een brief op met de feitelijke gegevens zoals hierboven.

Hoe adviseren jullie mij om de coulance-aanvraag aan SGKZ aan te pakken?

Uw vraag is dermate specifiek dat er naar mijn mening geen algemeen antwoord te geven is op uw vraag.

Beoordeel dit antwoord:

Voor een nieuw televisieprogramma is Masmedia op zoek naar vrouwen die vanwege hun leeftijd hulp nodig hebben bij het zwanger worden. Graag zouden wij hen willen begeleiden én volgen op deze spannende en emotionele reis om hun allergrootste wens in vervulling te laten gaan. Ze willen het verhaal van deze vrouwen vertellen en een mooi document maken als blijvende herinnering voor later.


U kunt contact met mij opnemen indien u met de programmamakers in contact wilt komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag