Consument, Verzekering, Schade
Particulier
Een aansprakelijkstelling kan natuurlijk altijd worden verstuurd, de vraag is of u aansprakelijk bent voor gebreken in de werkzaamheden die u hebt uitgevoerd. Of u aansprakelijk bent hangt ervan af of het gebrek al zichtbaar was bij oplevering van uw werkzaamheden. Zo ja, dan bent u na oplevering niet meer aansprakelijk. Was het gebrek niet zichtbaar, dan blijft u gedurende 20 jaar aansprakelijk voor verborgen gebreken. Wel geldt dat nadat de opdrachtgever bij u heeft geprotesteerd, hij binnen twee jaar actie moet ondernemen. Zijn aanspraken verjaren twee jaar nadat de opdrachtgever heeft geprotesteerd.
Als men te laat klaagt kan men u niet meer aansprakelijk houden voor wat dan ook, bepaalt de wet. Er moet binnen een redelijke termijn worden geklaagd... vanaf datum ontdekken vermeende gebrek.
Een tweede verweer is dat u niet tekort bent geschoten. Dat zal men dan toch eerst moeten hard maken.
U aansprakelijk stellen met een brief kan altijd, of men daarmee succes kan hebben is een tweede. Dat hangt af van het concrete verwijt en de cocrete omstandigheden.
Als het financiƫle belang groot is adviseer ik met een advocaat een afwijzing te sturen. Is het een beperkt belang, meldt dan schriftelijk (met bewijs van verzending) dat u de verwijten als onjuist van de hand wijst en wacht af.