Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,
Ik heb 2 jaar geleden een huis gekocht een aangebouwde garage.
Langs de garage loopt pad en daarnaast een haag van ca 70 cm breed.

deze wil ik i.v.m. veiligheid gedeeltelijk vervangen door een 2 meter hoge schutting. (hoogte is Okee en op die plek mag een schutting, dat heb ik nagevraagd bij de gemeente)

Nu ben ik er bij dat onderzoek achter gekomen dat de perceelgrens volgens het kadaster ongeveer halverwege dat pad loopt. (gemeente heeft landmeter langsgetuurd omdat zij op luchtfoto zagen dat haag op gemeente grond staat)

De haag is ca 19 jaar geleden door de vorige eigenaar gezet gelijk met aan bouwen van de garage. Dat heb ik hem nagevraag en het is hem niet bekend dat de haag buiten de perceel grens staat,
Is het niet zo dat hier iets van verwerving door verjaring geldt?
Ik kan met goole maps en google earth zien dat de hegt in ieder gaval in 2008 goed op de foto staat. Met google earth kan ik ook in 2007 zien dat de haag er al staat

Verjaring van een beperkt of vol recht kan ontstaan na ommekomst van twintig jaren. Dit dient bewezen te worden. Vraagt u uw gemeente om snippergroenbeleid?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

HAllo Monique en hoe zit het dan het de 10 jaar termijn die je op veel websites over dit onderwerp ziet?


Dan is goede trouw een vereiste . Concreet moet men dan zijn afgegaan op gegevens uit het kadaster. U mist goede trouw omdat u voorafgaande de koop het feit had kunnen / moeten kennen. Daarom dus de lange termijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique, snap je.
Ik heb mijn makelaar gebeld hierover en die was ook heel verbaasd over de situatie. Zowel hij als de verkopende makelaar dachten dat de situatie helemaal klopte. Uit onderzoek met kadaster was niets geks gezien aan beide kanten.
Ook de vorige eigenaar zegt niet beter geweten te hebben dat deze grond met haag van hem was.


Ja maar ook de verkoper mist goede trouw , wat mogelijk maakt in dit geval enerzijds een beroep op snippergroenbeleid en anderzijds kunt u verkoper aanspreken in verband met een wederzijdse dwaling als u schade dientengevolge lijdt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag