Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,ik ga scheiden van mijn man...we zijn in gemeenschap van goed ere getrouwd.....je moet alles verdeeld worden dus ook de schulden....dus mijn vraag is.....als mijn man alle schulden plus zijn sterio,tv,laptop neem betekent dat dan dat hij mij niet meer hoef te betalen....bv alimentatie want ik heb zeg maar niks geen uitkering niks van hem.

Uw vraag is niet zo maar te beantwoorden want alimentatie wordt berekend aan de hand van draagkracht. Als hij onvoldoende inkomen heeft om naast de schulden ook alimentatie voor u te voldoen, dan moet dat eerst worden berekend, bijvoorkeur door een alimentatiedeskundige, bijvoorbeeld een advocaat. U kunt het beste contact opnemen met een eigen advocaat of als u er geen kent kunt u rechtstreeks een mail naar mij sturen of u belt met het Juridisch Loket 0900-8020.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oké dank je wel.....maar dan nog een vraagje....ik krijg momemteel niks om van te leven geen cent.....zit tijdelijk ergens in maar heb ik ook nu recht op geld van me man.....die werkt gewoon heeft een eigen bedrijf die is blijven zitten in de huurwoning van ons samen....en ben daar nog niet uitgeschreven werd mij nog niet aangeraden.....en moet ik per se een uitkering aanvragen ook als hij mij kan betalen?


U zult dan via een advocaat voorlopige voorzieningen kunnen vragen aan de rechter die inhouden dat u alimentatie alvast kunt ontvangen. Een alternatief is een bijstandsuitkering aanvragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag