Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo

Ik ben woonachtig in Belgiƫ, maar heb een Nederlandse identiteit.
Mijn vraag is of ik dan ook recht heb op een Nederlandse pro-deo advocaat? Ik heb een minimum inkomen, maar woon wel samen met een partner die een vast inkomen heeft.

Mocht ik recht hebben op pro deo, kan deze mij dan ook bijstaan om mijn kinderen bij mij in Belgiƫ te laten wonen?

De papa heeft mediation ingeschakeld omdat een handtekening van mij nodig is om de kinderen te plaatsen bij een zorgaanbieder. (Zelf is hij van dinsdagochtend t/m vrijdagavond op hotel ivm werk).Moest ik niet akkoord tekenen, gaat de mediator een verzoek aanvragen bij de Raad van Kinderbescherming. Mijn vraag is ook hoe groot de kans is dat mijn kinderen uit huis worden geplaatst? Ook denk ik dat de mediator niet objectief is en dat ze in belang handelt voor de papa en stiefmoeder dan voor de kinderen.

Enkel uw nationaliteit is onvoldoende om voor een toevoeging in aanmerking te komen. Wilt u ook een NLe advocaat in de arm nemen? dat is mij uit uw verhaal niet duidelijk. Ik denk sowieso dat het verzoek voor gesubsidieerde rechtsbijstand al zal stranden omdat uw partner een goed inkomen heeft. Daarmee wordt rekening gehouden.

Ik vind het een vreemd verhaal dat de mediator de RvdK wenst in te schakelen. Betreft dit een NLe mediator? zo ja, dan zou dit klachtwaardig handelen kunnen zijn. Wat is de reden dat de kinderen niet bij u zouden kunnen wonen volgens vader en de mediator?

Beoordeel dit antwoord:

Gesubsidieerde rechtsbijstand kan worden verleend indien uw inkomen en dat van uw partner binnen de wettelijk vastgestelde grenzen valt en indien de zaak in de Nederlandse rechtssfeer ligt wat in uw geval vermoedelijk zo is nu uw kinderen in Nederland wonen bij hun vader.

De mediator gaat hier vermoedelijk diens boekje te buiten. Ik ken uw omstandigheden verder niet. Evenwel zou namens u een procedure kunnen worden opgestart om de hoofdverblijfplaats van de kinderen bij u in Belgie te bepalen.

Indien u wenst kan ik voor u nagaan of u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt. Uit uw vraag blijkt namelijk niet hoe hoog het inkomen van uw partner is. De wettelijke vastgestelde inkomensgrens om voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking te komen ligt thans op een bedrag van 36.400 euro.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag