Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo, Ik ben sinds kort officieel gescheiden. Ik heb de echtelijke woning op mijn naam gekregen en moet mijn ex-vrouw volgens het convenant in de woning toelaten met gebruik van alle inboedel totdat zij een passende woonruimte heeft gevonden. Volgens het convenant ben ik haar geen partner alimentatie verschuldigd daar ik de woning op mijn naam genomen heb en er nu voor mij geen draagkracht is. Nu onderneemt mijn ex-vrouw niet tot nauwelijks acie om voor haarzelf daadwerkelijk vervangende woonruimte te vinden. Dit omdat zij vind dat zij niet genoeg verdiend per maand. Wat kan ik doen om haar vertrek af te dwingen? Ik wil haar niet op straat zetten, maar ik heb nu het idee dat ik gebruikt word als goedkoop hotel en dit alles komt de sfeer in huis niet ten goede. Nog voor mij nog voor de kinderen. Ik hoor graag van U,

Voor een goede beoordeling van uw zaak is de precieze tekst van het convenant en de echtscheidingsbeschikking van de rechter tevens van belang. U staat ook sterker als de afspraken uit het convenant ook in de beschikking van de rechter staan vermeld. Als een beschikking voldoende concreet is geformuleerd, is deze direct executabel. De deurwaarder kan de betreffende beschikking betekenen en kan executoriaal beslag leggen. Dat beslag vervalt als aan de beschikking is voldaan. Wanneer de beschikking echter onvoldoende concreet is geformuleerd, is tenuitvoerlegging niet of nagenoeg niet mogelijk.

Van uw ex-vrouw mag enige inspanningsverplichting worden gevraagd om andere passende woonruimte te zoeken. Dit is afgesproken en vastgelegd. U zou uw ex om te beginnen schriftelijk kunnen verzoeken om de afspraken uit het convenant na te komen. Als u kunt aantonen dat uw ex niets doet om andere woonruimte te vinden, kunt u nakoming van de afspraken uit het convenant afdwingen bij de rechter.

Mocht u hulp nodig hebben bij het opstellen van betreffende brief kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Bedankt voor Uw antwoord.
In de beschikking van de rechtbank staat letterlijk het volgende:

"De vrouw is op zoek naar een andere passende woonruimte voor haar en de kinderen. Het is nog niet duidelijk wanneer zij deze woonruimte kan betrekken. De vrouw en de kinderen kunnen zolang in de echtelijke woning blijven wonen met gebruik an alle inboedel. Op het moment dat de vrouw weet wanneer zij de echtelijke woning kan verlaten, laat zij dit aan de man weten."

Ik heb overigens een co-ouderschap met mijn ex op basis van 50/50.
Geeft dit meer duidelijkheid?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag