Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hallo,
Ik ben afgelopen zaterdagmiddag aangehouden omdat een agent vond dat ik de bocht te snel nam. Vervolgens moest ik ook blazen. Dat resulteerde op een Ug/l gehalte van 450 Ug/l. Vervolgens 4 uur rijverbod gehad. Nu de vraag 8 jaar geleden ben ik ook aangehouden en was mijn rijbewijs een half jaar kwijt. Gehalte toen 720 Ug/l met een flinke boete daarbij. Situatie toen; ik reed de auto uit een strak geparkeerde rij auto’s. Een vriendin van mij zou toen naar huis rijden maar helaas agent constateerde, zag mij uitstappen na 5 tot 6 meter te hebben gereden. Dus geen ongeval of dergelijke. Vervolgens voorkomen, ook bloed testen en lans de psychiater. Afgelopen 8 jaar geen recidive gehad. Wat hangt mijn nu boven het hoofd?? Boete van rond de 450 euro… en ???
Alvast dank voor uw reactie.

550 euro is de richtlijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de snelle reactie. Kan het CBR mij iets opleggen of pas als ik binnen vijf jaar weer gepakt zou worden met een Ug/l 320 (wat overigens niet meer zal gebeuren!!!!)??


Dat kunt zien aan het dossier of er een melding CBR is gedaan. De politie kan namelijk wel een melding CBR doen. Bijvoorbeeld aan de hand van het rijgedrag. In dat geval zou ik contact opnemen met een advocaat. U kunt dan rechtstreeks mailcontact leggen met mij of met een advocaat die u kent. Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik wacht het even af wat er gaat gebeuren en zal dan uw advies indien nodig opvolgen.

Dank voor uw informatie en advies.


Geen dank.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag