Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo. Het gaat over (sociale) huurwoning(en) van woningbouwvereniging. Ik ervaar veel geluidoverlast van mijn bovenburen. Het probleem is slechte harde vloerbedekking (verkeerd gelegd). Ik hoor daadwerkelijk alles. Ik begrijp dat de verhuurder moet bemiddelen voor de oplossing, maar mijn ervaring met de verhuurder is dat ze niks willen doen en het kan eeuwig duren. Dus mijn vragen zijn is: 1) zijn er bepaalde termijnen voor vaststellen dat vloerbedekking goed of slecht is (vanuit moment van melding) en 2) indien het wordt vastgesteld dat de (harde) vloerbedekking niet aan de eisen voldoet, binnen welke termijn moeten mijn bovenburen dat te herstellen? M.a.w., na afloop van welke termijn kan ik juridische stappen ondernemen (jurist inschakelen en naar rechter stappen)? Dank u.

1. Er bestaan geen expliciete vaste termijnen hiervoor. Wel zal er in alle redelijkheid binnen een bepaalde termijn een oplossing gevonden moeten worden. U kunt in dat geval als u twijfelt aan de snelheid en betrouwbaarheid van de verhuurder een onafhankelijke expert inschakelen.

2. Uw bovenburen dienen dan dit zo spoedig mogelijk te herstellen zodanig dat u en andere huurders er geen hinder van ondervinden.

Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag