Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, graag zou ik weten of ik onder de ketenregeling val en derhalve een vast contract kan claimen. Ik heb de volgende contracten gehad:
16-11-2012 tot 15-11-2013 Verzorgende IG (0-uren)
19-09-2013 tot 18-03-2014 Alphabemiddelaar
01-11-2013 vast contract Verzorgende IG (0-uren)
19-03-2014 tot 18-09-2014 Alphabemiddelaar

Alles bij dezelfde werkgever. Klopt het dat het laatste contract als Alphabemiddelaar een vast contract zou moeten zijn/worden?

Alvast bedankt

U heeft recht op een vast contract indien u meer dan drie contracten voor bepaalde tijd heb gehad, of als de contracten een termijn van 36 maanden omvatten.
Het gaat om contracten voor bepaalde tijd, dus de vaste aanstelling die u heeft gekregen per 1 november 2013 wordt niet meegenomen in de ketenregeling.

Als ik de contracten voor bepaalde tijd bij elkaar optel, dan kom ik op 24 maanden (twee jaar). De termijn van 36 maanden is dan ook niet op u van toepassing.
U bent volgens de gegevens (en dus ook volgens de ketenregeling) nu bezig met uw derde contract voor bepaalde tijd. Dit betekent dat u tot 18 september 2014 helaas nog geen recht heeft op een vast contract Alphabemiddelaar. Mocht u wederom verlenging krijgen na 18 september, maar vóór 18 december 2014, dan geldt deze wel als vast contract.

De werkgever is per juli 2014 verplicht om u als werknemer uiterlijk één maand voor afloop van het tijdelijke contract schriftelijk te informeren of het contract al dan niet wordt verlengd. Als de werkgever zich niet houdt aan deze aanzegplicht, is hij u een vergoeding van maximaal één maand loon verschuldigd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de reactie Charlotte,

Tot mijn grote verbazing kreeg ik afgelopen week te horen (inmiddels op schrift), dat mijn contract gewijzigd en verlengd wordt vanaf 19-09-2014 t/m 31-12-2014.

Volgens de ketenregeling zou ik dus aanspraak maken op een vast dienstverband. Ik weet echter onofficieel dat mijn huidige functie mogelijk komt te vervallen per 1 januari 2015, maar dit wordt eind 2014 pas bekend gemaakt. Men kon op dit moment echter geen vervanger voor mijn positie vinden, waardoor ik dus verlenging van mijn contract kreeg.
Is het verstandig dat ik op korte termijn mijn werkgever aanschrijf om een vast dienstverband op te eisen?


Goed om te horen dat uw contract verlengd wordt.
In dat geval zou u inderdaad recht (kunnen) hebben op een vast contract. Ik noem het woord kunnen erbij, aangezien het een en ander afhankelijk is van het feit of uw werkgever een afwijkende regeling in de van toepassing zijnde CAO heeft staan.

Mocht dit nou niet het geval zijn, dan kunt u uw werkgever hierover aanschrijven.

Als u zelf niet uit de tekst van de op u geldende CAO komt, dan help ik u graag.

Beoordeel dit antwoord:

Is er wel sprake van het uitoefenen van dezelfde werkzaamheden daar de titel anders is , namelijk alphabemiddelaar en verzorgende IG?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het zijn inderdaad verschillende werkzaamheden. Ik werk als verzorgende in de palliatieve nachtzorg en daarnaast werk ik 20 uur als alphabemiddelaar op kantoor.
Allemaal voor dezelfde werkgever.
Ik las dat de soort werkzaamheden onder dezelfde werkgever er niet toe deden om onder de ketenregeling te vallen. Klopt dat?


Ja dat klopt als u echt voor dezelfde werkgever in dienst bent geweest als die tijd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag