Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Er is pas geleden een foto van mij gebruikt voor een reclame campagne van een kunstencentrum waar ik geen onderdeel van ben. Hiervoor is geen toestemming gevraagd aan mij en ditgeen is niet vooraf aan mij voorgelegd. Dit valt als het goed is onder het portretrecht en er wordt mij verteld dat ik hier 'veel geld voor kan vangen'.
Wat voor soort schadevergoeding kan ik hiervoor verwachten en wat zou hiervan het maximale bedrag kunnen zijn?

Onder omstandigheden kan iemnand schadeplichtig zijn als een foto zonder toestemming wordt gebruikt. Er moet dan een redelijk belang zijn om zich te verzetten tegen het gebruik van de foto. Of daarvan sprak is moet beoordeeld worden aan de hand van de details van de kwestie.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
u kunt er alleen maar veel geld voor vangen als u een beroemde persoonlijkheid bent of een VIP en in deze campagne uw portret voornamelijk centraal staat en wordt ge- exploiteerd.

Beoordeel dit antwoord:

Uitgangspunt in de Auteurswet is dat u een redelijk belang moet hebben, hetzij omdat u heel bekend bent, hetzij uw privacy.

zie voor verdere uitleg:

http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/foto/portretrecht/#Portrettenzonderopdracht

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag