Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Enige tijd geleden hebben wij (eenmanszaak) een uitzendbureau ingeschakeld om een medewerkster te zoeken. Er zijn verschillende cv's naar ons doorgestuurd en er zijn met deze personen gesprekken geregeld. Uiteindelijk niemand via het uitzenbureau aangenomen, maar iemand uit eigen kring gevonden. Toen dit na enkele weken toch niks bleek te zijn, hebben we op eigen gelegenheid contact opgenomen met een persoon die we via het uitzendbureau op gesprek hebben gehad. Na een sollicitatiegesprek is zij een paar dagen komen proefdraaien. We waren tevreden en hebben haar via een payrollinstantie aangenomen, dus niet via het uitzendbureau. Nu is het uitzendbureau hier achter gekomen. Inmiddels een goed gesprek gehad en overlegd dat we het tarief van de payrollinstantie zouden doormailen zodat zij kijken wat ze voor ons kunnen betekenen. Zij hanteren echter een veel hogere omrekenfactor, wij willen dus niet met hen in zee gaan. Is er jurisprudentie op dit vlak, maw, wat kunnen zij ons maken? Kunnen zij een rechtsprocedure starten of iets anders doen? Wij hebben als bedrijf niks ondertekend, slechts persoonlijk en mailcontact
gehad. MvG.


Zoals u het omschrijft is er blijkbaar mailverkeer en bewijs dat u via dit bureau aan deze kandidaat bent gekomen. Het uitzendbureau staat dan ook in haar recht, helaas voor u. Ik adviseer u dan ook om toch een regeling te treffen. U kunt voor nader advies / voor u laten onderhandelen rechtstreeks en vrijblijvend contact opnemen met een van de juristen hier, bijv. via de button naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Ja het uitzendbureau kan het u erg lastig maken. Het is duidelijk dat u alleen in contact bent gekomen met de medewerkster omdat die via het uitzendbureau bij u geïntroduceerd is. Voor een goed advies is het nodig om alle details te kennen dus ik adviseer u om met een jurist of advocaat op deze site contact op te nemen om u verder te helpen. Of u kunt proberen er zelf met het uitzendbureau in onderling overleg uit te komen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag