Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo, de karakteristieke voorgevel van de recent door ons aangekochte woning heeft dermate (tientallen jaren) achterstallig onderhoud dat deze volledig gesloopt en herbouwd dient te worden om de lekkage te stoppen en bovenverdieping bewoonbaar te kunnen maken. De eerste schatting is dat dit zeker rond de €10.000 gaat kosten.

Voorafgaand aan de koop hebben wij bouwkundige inspectie uit laten voeren. Deze heeft de ernst van de schade in deze omvang niet ingezien.

De woning is destijds door ons bezichtigt en gekocht in een droge periode waardoor de forse lekkages niet/amper zichtbaar waren. De verkopende partij en de makelaar spraken destijds voor hooguit enige vochtdoorslag bij de voorgevel.

Kunnen wij deze schade verhalen op de verkopende partij als zijnde bv verborgen gebreken?

Niet snel is er sprake van een verborgen gebleven gebrek aan het gekochte: u moet dan echt niet meer de woning normaal kunnen gebruiken. Of dat in uw geval zo is kan ik moeilijk beoordelen, maar wel had u reden meer onderzoek te laten doen naar de vochtinslag nu de verkoper u er enigszins voor heeft gewaarschuwd. Heeft u dat aangegeven bij de bouwkundig inspecteur? Is het achterstallig onderhoud vermeld in de lijst van gebreken? Zo nee, dan zou u op basis van het bovenstaande mogelijk reden hebben een prijsvermindering toe te passen , door een beroep op de regeling of eenzijdige dwaling door onjuiste of onvolledige informatie. Neemt u daarvoor contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag