Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

De afgelope 2.5 jaar werk ik bij een bedrijf. Ik heb daar 2 jaar een bbl opleiding gevolgd en een fase a en fase b contract gehad via een uitzendbureau. Daarna heb ik de opleiding behaald en via het bedrijf zelf een half jaar contract gekregen. Deze loopt tot 31 december van dit jaar.
Nu liep ik vanaf november te zeuren wat er ging gebeuren met mijn contract aangezien ik er van uit ging dat na 3 contracten ik recht heb op een vast contract of dat ze me eruit doen. 2 december kwam de operationeel manager en vertelde mij dat hij mijn contract wilde omzetten naar een voor onbepaalde tijd.

Week later nog geen contract want ze wilden uitzoeken of ik misschien toch nog een jaar kon krijgen. Nu hebben ze mij een verlenging voor gelegd van een jaar. Met de vraag van mij waarom een jaar, aangezien ik in de veronderstelling was dat na 3 contracten vast contract of eruit, kreeg ik als antwoord dat na het behalen van een studie de teller op 0 staat qua contracten.

Klopt dit en hoe kan ik nu het beste handelen?

Heb tevens 19 december ook vakantie dus nog 1.5 ben ik aanwezig op het werk.

(Heb nog niks getekend)

Beste,
Wat betreft uitzendovereenkomsten gaat de regel na 3 contracten een vast contract, helaas niet op. U zit in fase B en die fase kan 4 jaar duren. In fase B kunnen maximaal 6 arbeidscontracten gesloten worden in een periode van 4 jaar voordat u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden moet krijgen. U kunt natuurlijk wel met uw werkgever in gesprek gaan en vragen waarom zij nu toch terugkomen van het aanbod van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Maar wettelijk gezien heeft u er (nog) geen recht op.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag