Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo bij mij op het werk roken veel collega's, dat is hinderlijk maar het ergste is het tijdens de rit naar de werkplek en dat duurd meestal 1uur en dan kom je dus met een pittige geur uit de bus en echt gezond kan het ook niet zijn. Ik wil graag weten of er iets aan te doen is, met mijn collega's er over beginnen helpt niks en de baas kan ik ook niks mee en dat terwijl ik al ruim 10 jaar bij dit bedrijf werk.

Vooropgesteld: u heeft recht op een rookvrije werkplek. Daar kan geen discussie over bestaan. Of u ook recht heeft op rookvrij vervoer naar uw werk, is een andere vraag. Ik leid uit uw vraag af dat u tezamen met uw collega's met een bus naar het werk wordt vervoerd. Uit uw vraagstelling blijkt niet of het vervoer in de bus onder werktijd plaatsvind, danwel of het woon-werkverkeer betreft. Als het vervoer onder werktijd plaatsvind, meen ik dat u recht heeft op een rookvrije werkplek. U kunt uw baas hierop aanspreken.

Indien het woon-werkverkeer betreft en u vrijwillig gebruik maakt van de bus, kunt u in principe geen eisen stellen aan het rookgedrag van uw collega's. Vanzelfsprekend kunt u uw collega's altijd aanspreken op hun redelijkheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag