Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo allemaal,

Mijn zusje is sinds 1 augustus lid van Justfab.nl. Zij heeft toen een tas gekocht voor 9.95 (met 75% korting). 2 maanden was er niets aan de hand, maar op 3 oktober en op 10 oktober is er 39.95 afgeschreven. We zijn er dus achter gekomen dat het concept van Justfab zo werkt:
- Aan het begin van elke maand krijg je een showroom aangeboden waarin producten staan die misschien wel leuk voor jou zijn.
- Tussen de 1e en de 5e van de maand moet je een aankoop hebben gedaan van 39.95. Als je deze maand niks wil kopen, kun je op de knop 'Maand overslaan' klikken.
Zij is hier echter niet van de op de hoogte gebracht en het stond ook nergens, behalve in de algemene voorwaarden die met een vinkje geaccepteerd moesten worden. Op de site ConsuWijzer.nl staat het volgende:

Het kan ook zijn dat de ondernemer naar zijn algemene voorwaarden verwijst. In de algemene voorwaarden staat dan bijvoorbeeld dat u ook vervolgzendingen krijgt. Ook dit is niet voldoende. Ook niet als u een vinkje hebt gezet op een website dat u de algemene voorwaarden hebt gelezen. Of als u hebt aangevinkt dat u akkoord ging met die voorwaarden. De vervolgzendingen moeten echt onderdeel uitgemaakt hebben van het aanbod waar u op in bent gegaan.

Ik heb hierover ook al een andere vraag gezien en hierop antwoordde de heer B. Biharie. Hij vertelde dat we een aangetekende brief zouden kunnen sturen naar Justfab.nl en ze hierin vertellen dat er geen overeenkomst tot stand is gekomen en dat wij dus niet gebonden zijn aan dat abonnement en dus ook niet gaat betalen.
Hij zegt ook het volgende:
Mocht u er niet uitkomen of heeft u verdere juridische vragen, dan kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Wij willen graag een aangetekende brief gaan sturen naar Justfab.nl, maar weten niet helemaal hoe dat in zijn werk gaat. Daarom zouden wij graag in contact komen met de heer Biharie. Echter lukte dit nergens op de site en daarom stel ik deze vraag maar.
Hopelijk lukt het via deze weg.

Hallo,

De uitzending van Kassa van vandaag ging over dit abonnement. Op de site van het juridisch loket is daarom vanaf nu een voorbeeldbrief te downloaden. Mijn tip is daarom: kijk de uitzending van Kassa even terug voor alle tips en kijk ook even op de site van het juridisch loket.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag