Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo allemaal,

Ik werk inmiddels al bijna vier jaar bij de grootste supermarktketen (Amsterdam) en ik had toen ik daar solliciteerde bij mijn woonadres het adres van de zaak van mijn vader gezet (Amsterdam). Ikzelf woon eigenlijk in Edam en ik wist niet dat de reiskosten vergoed zouden worden. Is er een mogelijkheid om de reiskosten van de afgelopen jaren terug te vorderen? (art. 3:307 BW)

Het is de verantwoordelijkheid van de werknemer om juiste informatie te verstrekken. De werkgever kan niet geacht worden te "raden" waar werknemers wonen. U kunt geen reiskosten meer vorderen.

Het is anders als uw werkgever weet dat u in Edam woont sinds bijvoorbeeld 2015 maar uw vergoeding uitbetaald als ware u nog in Amsterdam "woont".

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar als 17-jarige en tevens het eerste bijbaantje wordt van hem ook niet verwacht dat hij weet dat er een reiskostenvergoeding is? Kan ik me niet beroepen op onbekwaamheid omdat ik minderjarig was?


Ik ga er vanuit dat u een arbeidsovereenkomst heeft gekregen die u te allen tijden terug kunt lezen. Het klinkt wellicht hard, maar uw leeftijd veranderd de situatie niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag