Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Haarscheurtjes in wandtegels na 18 maanden van plaatsen.

Ik heb wandtegels en lijm + voor de voeg en tussenruimten materialen gekocht.
Volgens de advertentie en de medewerker kunnen de gekochte tegels met minimum voegruimtes geplaatst worden.
Ik heb de tegels in de badkamer en in het toilet gebruikt. 27 pak in eerste koop, twee maanden later nog 2 pakken.
De meeste tegels van de 27 tonen haarscheurtjes na 18 maanden. De tegels van de tweede koop tonen geen haarscheurtjes.
De leverancier heeft een eigen medewerker gestuurd om de schade te beoordelen. Die had verschillende redenen genoemd maar in het reportstaat als reden onregelmatig voeg aftanden.
Mijn klacht afgewezen.

Als consument kunt u aanspraak maken op de wettelijke garantie bij verborgen gebreken. Deze garantie betekent dat een product datgene moet doen wat je er als consument redelijkerwijs van mag verwachten. Als de tegels binnen een redelijke termijn gebreken vertonen die niet te wijten zijn aan normaal gebruik, dan is de verkoper in principe verplicht dit kosteloos te herstellen of te vervangen.

U heeft de tegels en bijbehorende materialen gekocht bij dezelfde leverancier, dus naar alle waarschijnlijkheid mag u ervan uitgaan dat deze producten geschikt zijn om te gebruiken zoals geadverteerd. Daarnaast gaf de medewerker aan dat de tegels met minimale voegruimte geplaatst konden worden. Deze informatie mag u als consument als leidend aannemen.

Nu is er een deskundigenrapport met een andere reden, echter kunt u het oneens zijn met de inhoud daarvan. U kunt dan zelf een contra-expert aanstellen om de situatie te beoordelen. Als blijkt dat de situatie anders is dan in het eerste rapport staat, dan kan dit gebruikt worden in een eventueel geschil.

U kunt ook overwegen om juridische hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld via uw rechtsbijstandverzekering, indien u die heeft. Een juridisch adviseur kan de situatie beoordelen en u ondersteunen in de vervolgstappen.

Houd er rekening mee dat u aan bepaalde termijnen gebonden bent voor het melden en laten verhelpen van gebreken. Leg alles goed vast en zorg dat u met de verkoper in gesprek blijft voor een oplossing.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag