Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Gratis pro deo ondersteuning in Nederland?

Ik heb de Belgische nationaliteit en ben nu woonachtig in Belgiƫ, net over de grens in Maaseik.
Ik ben getrouwd en woonachtig geweest in Echt, NL maar ben ondertussen bijna 2,5 j gescheiden.
Ik heb momenteel een minimum leef inkomen via het OCMW in Maaseik.

Reden van nood aan Pro Deo-ondersteuning;
Mijn ex-vrouw, woonachtig in Echt NL, heeft sinds 3 maanden alle contact verbroken en met name ook het contact met mijn 3-jarig dochtertje (officieel ook gedomicilieerd in Echt NL). Ik krijg ondanks alle pogingen geen contact meer. Er is een ouderschapsplan vastgelegd via de Nederlandse rechtbank ten tijde van onze scheiding 2,5 j geleden. Deze stelt dat ik gedeeltelijk co-ouderschap heb waaraan ik tot over 3 maanden nog nooit aan verzaakt heb.

De enige keus is nu dat ik via rechterlijke weg en dus via de Nederlandse rechtbank het contact met mijn dochter terug moet zien te krijgen en te herstellen + het ouderschapsplan & alimentatie laat herzien, maar blijkbaar hiervoor niet in Belgiƫ terecht kan voor ondersteuning via Pro Deo. Daar een Belgische Pro Deo-advocaat niet bevoegd is in de Nederlandse rechtbank voor dergelijke zaken.

En dus de vraag hoe en welke instantie in Nederland kan mij helpen om mij de hoognodige rechterlijke bijstand te vinden in Nederland in de vorm van een Pro Deo-advocaat, gezien mijn minimum leef inkomen.

Alvast bedankt om mij bij dit probleem mogelijk te helpen!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag