Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Graag zou ik juridsich advies willen ontvangen mbt het volgende;

Mijn ex heeft een nwe relatie.
Wat zijn de consequenties voor mij en de 2 kinderen indien hij off gaat samen wonen.

Het huis moet nog verkocht worden, de kinderen gaan bij mij wonen.

Wat dien ik vast te leggen of uit te zoeken voor een zekere toekomst voor mij en de kinderen.

Wij hebben enkel samenlevingsovereenkomst.

De afspraken over de kinderen dienen te worden vastgelegd in een ouderschasplan, waarin afspraken over het gezag, hoofdverblijfplaats en omgang, informatieuitwisseling en kinderalimentatie dienen te worden opgenomen.
Daarnaast is het de vraag of er (naast de gezamenlijke woning) nog zaken of schulden van jullie samen zijn, waarover jullie afspraken moeten maken.
Uit de samenlevingsovereenkomst kunnen nog andere zaken/onderwerpen komen, waarover afspraken gemaakt moeten worden. Dat hangt af van de inhoud van de overeenkomst.
Ik adviseer je contact met een advocaat op te nemen en hem/haar je samenlevingsovereenkomst te laten zien.
Als je wilt dat ik je verder help, hoor ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:

Afhankelijk van de inhoud van uw samenlevingsovereenkomst zal deze ofwel moeten worden opgezegd ofwel in een gerechtelijke procedure moeten worden ontbonden. Er zal in het kader van de beƫindiging van de overeenkomst inderdaad een ouderschapsplan moeten worden gemaakt waarin de afspraken omtrent de kinderen, zoals hiervoor al aangegeven, worden vastgelegd. Daarnaast kan er een convenant worden opgesteld waarin onder meer afspraken omtrent de afwikkeling van het gezamenlijk vermogen (waaronder de woning) en de gezamenlijke schulden kunnen worden vastgelegd. Mogelijk kunt u ook aanspraak doen gelden op partneralimentatie. De samenwoning van uw ex-partner zal tot gevolg hebben dat hij financieel gezien meer ruimte heeft om bij te dragen in de kosten van de kinderen en in die van uzelf voor zo ver u niet volledig in uw eigen behoefte kan voorzien. Indien u wenst kan ik u hierin bijstaan. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, kan het zijn dat u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag