Familie, Scheiden, Alimentatie
Particulier
Op 22 januari 1999 is onze dochter geboren. Na een relatie met veel lichamelijk geweld, heb ik na een jaar een punt achter de relatie gezet. Mijn ex is weg gegaan en ik ben in het huurhuis blijven wonen met onze dochter. We zijn nooit getrouwd en hebben geen samenlevingscontract gehad. We zijn uiteindelijk naar een vrouwelijke advocaat in Mijdrecht geweest om afspraken op te stellen. Deze afspraken zijn opgenomen in een convenant.
Het bedrag van de allimentatie is vastgesteld op 185 euro ten tijde van het opstellen van het convenant, 14 jaar geleden. Laatst kwam ik erachter dat dit bedrag geindexeerd had moeten worden en dit tot vijf jaar terug.
Sinds een aantal maanden betaalt mijn ex geen 185 euro meer, maar 215 euro, terwijl dit 235 euro zou moeten zijn. Daarnaast is hij mij een bedrag van 2400 euro verschuldigd voor de afgelopen vijf jaar. Hier heeft hij 800 euro van betaald , maar weigert de rest.
Helaas ben ik door de vele verhuizingen het convenant kwijt. Zonder convenant zou ik niets kunnen beginnen, maar dit vraag ik mij af. Het feit dat hij altijd een deel heeft betaald en daarnaast een derde van het verschuldigde bedrag heeft betaald, zou toch genoeg bewijs moeten zijn om alsnog aanspraak op het resterende bedrag te kunnen maken voor mijn dochter? Daarnaast gaat ze na de zomervakantie naar het MBO , dat 2200 euro gaat kosten dit jaar. Hiervoor is hij toch ook voor de helft verantwoordelijk??????
Alvast bedankt voor de reactie.
Uw convenant is alles bepalend. Misschien dat uw advocaat dat stuk nog in archief heeft en zo niet dan hebt u mogelijk een probleem. De betalingen zoals u die hebt ontvangen, tonen m.i. te weinig aan om een bepaalde afspraak te herleiden. Daar is wel wat meer voor nodig. Is er niet correspondentie voorhanden? Ik kan met betrekking tot de studiekosten wel zeggen dat deze niet door de helft moeten tenzij het convenant dat bepaalt. Maar als hij alimentatie betaalt dan is de hoofdregel dat u de kosten voor school betaalt. Wat wel nog zou kunnen is eventueel naar de rechter gaan en op basis van het feit dat de eerste afspraak niet meer voldoet aan de wettelijke maatstaven wegens verandering van omstandigheden, vragen of er een nieuw bedrag kan worden vastgesteld. U hebt daarbij een advocaat nodig. Die kunt u via het Juridisch Loket 0900-8020 krijgen als u er niet zelf een kunt betalen. Wilt u meer informatie dan mag u mij ook rechtstreeks mailen. Maar neemt u vooral contact op met uw vorige advocaat.