Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenmiddag,
Ik wilde graag wat advies. Ik ben sinds 20 juni in dienst bij me werkgever. Helaas ben ik al in de eerste maand ziek geworden. Ik lijdt aan een ziekte waarvan ik maanden geen last van heb en het dan weer komt opduiken. Dit heb ik eerlijke verteld bij mij sollicitatiegesprek. Zij vonden het heel eerlijk van mij en ben ook aangenomen. Nu mijn proeftijd erop zit willen ze mij ontslaan. Sterker nog ze hebben al tijdens mijn ziekte sollicitatie gesprekken gehad om mijn plek op de vullen. De werkgever gaf aan dan ze mij tot okt in dienst willen houden en andere werkzaamheden ga doen dan waar ik eigenlijk voor aangenomen ben. Ook gaf ze aan om mij een wederzijds opzegging aan te bieden. Ik heb trouwens een half jaar contract. Ik ben het niet eens met mijn ontslag. Zij wisten dat ik ziek was en dat de ziekte elk moment terug kon komen. Ook ben ik aantal dagen komen werken tijdens me ziekte omdat ik me onder druk gezet voelde en ik wilde me goede wil tonen. Ze hebben me de keus gegeven om na te denken over de vaststellingsovereenkomst. Ik zie daar niks in alleen al om het feit dat ik geen recht heb op ww omdat ik hiervoor geen 26 weken heb gewerkt. En omdat ik het er gewoon niet mee eens ben, ik wil mijn resterende maanden voldoen. Ik denk er nu aan om niks te tekenen en het aan de werkgever over te laten om het te laten ontbinden door het UWV of kantonrechter.
Mijn vraag is, is dit een goed idee?

Geachte vraagsteller,
Ik raad u inderdaad aan niet akkoord te gaan met een regeling, maar een arbeidsrechtsjurist in te schakelen om u bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie. Ik heb mijn contract er even bij genomen en zie staan dat er tussen tijds door beide partijen opgezegd kan worden. Betekent dit dat de werkgever mij alsnog mag ontslaan? Of moeten dan alsnog het via de uwv doen?


Geachte vraagsteller,
Voor werkgever geldt ook dan nog steeds dat beƫindiging eerder dan na 6 maanden niet anders kan dan via een overeenkomst met u of u via de rechter of via het UWV.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag