Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedenmiddag

ik ben gescheiden en mijn zoon staat ingeschreven bij zijn moeder maar nu wilt mijn zoon bij mij komen wonen. Hij is 16 jaar mijn vraag is hoe gaat in z´n werk met de alimentatie en moet dit via de rechter.

Mvg

Of dit via de rechter moet, hangt er vanaf of u daarover overeenstemming hebt met de moeder.

Als u samen afspraken maakt (op papier), is het op zich niet nodig om naar de rechter te gaan. Overigens geldt dat alleen als u er vertrouwen in hebt dat uw ex-partner zich daaraan zal houden. Als u alleen dergelijke afspraken maakt zonder naar de rechter te gaan, kan zij nog naar de deurwaarder gaan met de alimentatie uitspraak. U moet dan alsnog zelf naar de rechter.

Als u geen overeenstemming hebt met uw ex-partner, zult u daarvoor sowieso naar de rechter moeten. Die kan dan een beslissing nemen over de hoofdverblijfplaats en over de alimentatie.

Ten aanzien van de alimentatie geldt dat als u kinderalimentatie moet betalen voor uw zoon, en uw zoon bij u komt wonen, daarmee een wijziging ontstaat die gevolgen heeft voor de alimentatie. Kinderalimentatie komt immers ten goede aan de ouder waar het kind woont.

Als u nog vragen hebt, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag