Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


goedendag, wij als stichting welke nastreeft woonruimte te realiseren voor een kleine groep mensen met een beperking hebben met een woningbouw vereniging een concept juridische voorovereenkomst gesloten waarin staat wat beide partijen van elkaar verlangen. Deze overeenkomst is niet ondertekend. Na een interne reorganisatie wil de woningbouwvereniging deze conceptovereenkomst negeren en stelt nieuwe eisen. Onze vraag is of zo'n concept juridische voorovereenkomst rechtsgeldigheid heeft en of derhalve verwacht kan worden dat de woningbouwvereniging zich hieraanmoet houden?

Allereerst is van belang wat u bedoelt met voorovereenkomst. Is er slechts sprake van een intentieovereenkomst, of was de hele overeenkomst al uitonderhandeld en konden de eerste mensen zo geplaatst worden? Als u al zover was dat alleen nog een datum moest worden geprikt voor de ondertekening, en u geen rekening meer hoefde houden met een terugtrekkende beweging, hebt u zeker een positie. In zo'n geval is het niet meer toegestaan de onderhandelingen af te breken. Gebeurt dat toch, dan is de woningbouwvereniging schadeplichtig.

Als er daarentegen slechts een intentieovereenkomst was, en u nog in het onderhandelingsproces zat over de hoofdovereenkomst, stond het de woningbouwvereniging vrij haar standpunt opnieuw te bepalen en de onderhandelingen 'open te breken'.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag