Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag.
We hebben ongeveer 3 jaar geleden een bestrating aangelegd
in de voortuin.
omdat de buren boos op ons zijn hebben ze bij de gemeente geklaagd over deze bestrating van ons, omdat zij wisten dat er een vergunning voor aangevraagd had moeten
worden,nu moeten we het complete straatwerk verwijderen.
wat kunnen we doen?we wisten niets van deze vergunning af.

Wat zegt het bestemmingsplan? Staat daar in dat bestrating verboden is? Of ligt de bestrating op een Natuur- of Groenbestemming?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We krijgen de officiele brief binnenkort, deze is telefonisch aangekondigt met de mededeling dat de bestrating niet binnen het bestemingsplan past we kunnen echter niets terug vinden voor een eventuele vergunning over bestrating in ons omgeving.
omgevings loket online geeft aan dat er in mijn geval geen vergunning nodig is.gemeente was voor 3 jaar terug al op de hoogte van de bestrating en nu de buren boos zijn gaan ze er wat aan doen ,raar verhaal toch!


U hebt geen 'bouw'vergunning nodig voor het aanleggen van bestrating. Bestrating aanleggen is namelijk geen 'bouwen'. Wel kan het zo zijn dat het gebruik van grond als terras, in strijd is met het bestemmingsplan. Dat kan het geval zijn als de bestemming Natuur is, of Groen. Als de bestemming 'Tuin' of 'Erf' is, kan de aanleg van het terras niet verboden worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke,als de brief aankomt is er misschien meer duidelijkheid ik hou U op de hoogte, het is gewoon een tuin met een pad wat opniew bestraat is,het is al jaren in de zelfde


Reactie van de vraagsteller

Goedendag.
Het is al even geleden maar hier is wat er uitgekomen is.
Bestemmingsplan is in 2009 aangepast en nu moet je inderdaad een vergunning aanvragen vanwege het beschermd dorpsgezicht.
Juist in dit jaar is door ons de bestrating opnieuw aangelegd.
Ze vinden mijn bestrating niet passen maar het hoeft er niet helemaal uit. Alleen een klein stukje van gemeentelijk groen van ongeveer een halve meter, dit moet vervangen worden door ongeveer het zelfde soort steen waar ook de openbare weg mee bestraat is.
30% van mijn mede dorpsgenoten hebben geluk want die hebben het voor 2009 bestraat met de zelfde soort steen als wat ik er nu in heb liggen.
Ik heb wel bezwaar aangetekend omdat ik van mening ben dat het kant nog wal raakt.
En nu maar weer afwachten wat er uitkomt.


Reactie van de vraagsteller

Hallo,dat bezwaar aantekenen had ik beter niet kunnen doen. Nu moet ik als nog alles er uithalen de gemeente hier lijkt wel gek,nog maar even een brief schrijven dat ik dan liever de groenstrook opnieuw bestraat zoals in de eerste brief van de gemeente stond beschreven.


De gemeente mag niet zomaar, op basis van uw bezwaar, tot een slechtere beslissing komen dan de beslissing waartegen u bezwaar maakte. Dat heet het verbod van herziening ten kwade (reformatio in peius). Ik adviseer u dit aan de gemeente mede te delen, in de hoop dat de gemeente zich alsnog beperkt tot de verplichting een deel van de bestrating te verwijderen, in plaats van de gehele bestrating

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de reactie,ik zal dit in mijn volgende brief meenemen.
ik vond het ook al raar dat dit zomaar kon, klinkt leuk reformatio in peius.Bedankt voor de tip.


Reactie van de vraagsteller

Goedendag,Ik ben nu een gesprek aangegaan met een wethouder.
Deze beweert dat het fout in de brief van ons is komen te staan en dat het besluit anders was dan in de brief, zodat het verbod van herziening dan niet geld,ik heb het gevoel dat ze onder druk staan ze zijn erg nalatig geweest in alles.
Ik heb ze ook van willekeur beticht omdat na mij nog 5 buurtgenoten hun straat hebben veranderd ook zonder vergunning.
Ik heb mijn bereidheid om het op te lossen aangeboden maar ik heb er niet een prettig gevoel bij.


Het standpunt van de wethouder vind ik zwak. Het papieren besluit telt. De gemeente kan een gebrekkig functionerend ambtelijk apparaat niet op u afwentelen, u mag uitgaan van de tekst van het besluit.

Een beroep op willekeur (= gelijkheidsbeginsel) vind ik sterk. De gemeente moet óf optreden tegen allen, óf tegen geen van de zes. De gemeente moet het verschil tussen uw geval en dat van uw buren aan de rechter kunnen uitleggen. Dat lijkt mij, zo te horen, niet zo eenvoudig voor de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We gaan weer in gesprek bij de gemeente op hun verzoek.
Bedankt alvast ik hou U op de hoogte.


Reactie van de vraagsteller

Goedendag,hier nog even een tussen-stand.
We zijn tot een compromis gekomen,alleen het voorste stukje gemeentelijke groen moet opnieuw bestraat worden.
Ook willen ze dat er meer groen komt in de sfeer van heg of haag.
De gemeente heeft dit voorgesteld maar we moeten als nog daarvoor een vergunning aanvragen beetje vreemd dat je een vergunning moet aanvragen voor iets wat voor ons eingelijk niet hoeft,maar we hebben het tog maar gedaan.vriendelijk groet.


Prima. Soms is het handiger om mee te gaan in de wens van de gemeente als dat u dichter bij het doel brengt.
Veel succes!

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag