Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Goedendag , voor mijn vader die binnen nu en 2 jaar zal overlijden heb ik zijn bank zaken overgenomen. Nog niet op papier vastgelegd. Nu wordt ik onterecht aangeklaagd dat zijn geld voor de uitvaart weg is, terwijl dit gewoon weggezet is op mijn rekening zodat het geld bereikbaar is bij plots overlijden. Ik moet op verhoor komen bij de politie. Hoe moet ik met dit omgaan? Wat staat mij te wachten?

Het is in ieder geval verstandig om naar de politie te gaan. Die zullen u waarschijnlijk willen verhoren als verdachte. Dat betekent dat ze uw versie van het verhaal willen horen. Daarna beslist de officier van justitie of ze u een straf opleggen of dat u zelf naar de rechter moet komen.
Overigens was het wel heel onverstandig om het geld van uw vader naar uw eigen rekening over te maken. Dat had u niet mogen doen. Ik adviseer u dan ook om nu meteen het geld weer terug te boeken naar de rekening van uw vader. Er zijn namelijk ook andere manieren om er voor te zorgen dat het geld beschikbaar is bij overlijden van uw vader

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor u snelle reactie,
Mijn vader heeft hier toestemming voor gegeven, zo ook pin transacties voor kleding voor hem. Alleen staat dit nergens zwart op wit. Vandaag moet ik voor verhoor komen. Is het dan het beste om aan te geven dat ik dit geld terug kan storten per direct. Het voelt dan net of ik schuld beken, terwijl ik uit goede trouw en overleg met hem continu heb gehandeld.


Terugstorten en je vader direct laten verklaren dat jij bevoegd bent om over zijn vermogen/bankrekening (dat wat van toepassing is) te beschikken. Grote vraag bij mij is wel, Wie heeft aangifte gedaan?

En ben je ook al bij de bank bekend als gemachtigde? Zonee, meteen doen.
Wanneer je deze acties hebt gedaan voordat je met de politie spreekt (bewijzen meenemen naar pb) dan valt het allemaal nog wel mee.

Beoordeel dit antwoord:

Als u vader niet meer in staat is om zijn eigen financien te regelen kunt u ook vragen of u als bewindvoerder te worden benoemd. Dan is het juridisch ook goed geregeld en kunt u uw vader helpen

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag