Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,
Samen met een toenmalige vriendin heb ik in December 2011 een huis gehuurd. Nou verliep dat niet goed, we hebben besloten dat 1 persoon weg ging. Zij stelde voor om te vertrekken. Maar in het contract staat getekend dat de degene die de huur opzegt huur moet blijven betalen tot er een nieuwe huurder is. Nu is het zo dat in Juni zij haar helft van de huur niet meer kon betalen aangezien ze een andere woning had gevonden. Omdat haar ouders geen garant brief hebben getekend doordat haar vader een uitkering heeft en haar moeder ook weinig inkomen heeft, hoefde hen niet te tekenen. Maar mijn ouders wel, daarbij hebben mijn ouders niet getekend voor een garant brief maar letterlijk op de brief gezet: wij staan in voor onze dochter. De makelaar heeft dat goedgekeurd. Mijn ex huisgenoot heeft kunnen aantonen bij de eigenaars en makelaar dat zij maar 100,- euro zou kunnen betalen. Toen hadden we een oplossing bedacht. er was iemand geinteresseert in de vrijgekomen kamer. Een vriend van mijn ex huisgenoot, maar ik gaf al meteen aan dat ik hem niet vertrouwde en niet met hem wou samen wonen, dus als de eigenaars en de makelaar hem goed zouden keuren, dat ik zou vertrekken uit het huis. 1 Juni heb ik besloten om 15 Juni het huis uit te gaan, zodat de jongen er 15 Juni in zou kunnen en dat ik mijn deel zou betalen (375,-) en hij de helft van mijn ex huisgenoot (187,50) zou betalen, en dat zij dan de overige 87,50 zou overmaken als de borg werd terug gestord naar haar (dat is voor ieder 275,-).
Met die gedachte heb ik 1 Juni de eigenaars de gehele huur overgemaakt:750,- euro (met 100,- euro van mijn ex huisgenoot inclusief) met als gedachte: ik krijg nog van de jongen 187,50 en van mijn ex huisgenoot 87,50 euro.
Daarna hebben de eigenaars van het huis besloten om het huis per 1 Juli leeg te halen om het huis beschikbaar te maken voor nieuwe huurders. Dus ik moest er uit en de jongen gaat er niet meer in.
Waar het nu om gaat: Mijn ex huisgenoot wil mij de overige 275,- euro niet terug betalen. Zij ziet het als: we hebben een afspraak gemaakt over hoe we het met het geld doen. Maar die afspraak is vervallen omdat de situatie is verandert aangezien de eigenaars hebben besloten de jongen niet goed te keuren.
Zij vertikt het om mij het geld terug te betalen.
Wat zijn mijn rechten hierin? hoe kan ik er voor zorgen dat ik mijn eigen geld terug krijg?
Mijn vader wilt zijn advocaat een dwangbrief laten schrijven aan dit meisje. Is dit de juiste oplossing?
Groeten

Een advocaat de zaak op laten pakken is veel te duur gezien het financiƫle belang, tenzij je voor ene toevoeging in aanmerking komt.

Op het eerste gezicht lijkt het bewijsrechtelijk niet zo gemakkelijk en het horen van getuigen lijkt me te duur. Om allerlei kosten te voorkomen zou ik de kwestie eerst eens bij de verhuurder aankaarten. Deze had er immers belang bij dat je vertrok en de nieuwe huisgenoot niet kwam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag