Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag, per februari heb ik een huis gekocht. Nu is er sprake van een lekkage in de badkamer waardoor deze geheel niet te gebruiken is. Al het water stroomt via de afvoer de kruipruimte in. De verzekering geeft aan dat er geen zichtbare schade is, dus dit wordt niet gedekt. In de kruipruimte is het einde van de afvoer met prutswerk ooit gerepareerd en dichtgemaakt met tape. Dit was bekend bij de bewoners welke de 1e eigenaar waren van het huis maar zij hebben ons hierover niet geïnformeerd. Ook komt verkoper ineens met dat de wasbak van de wc beneden vaak niet doorloopt en dat we kunnen verwachten dat de afvoer in de keuken binnen 2 jaar weer gerepareerd moet worden. Alles was bekend bij verkoper maar niets gemeld aan ons. Hoe sterk staan wij hier juridisch?

Het gaat erom of u n.a.v. de mededelingen van de verkoper onderzoek hebt gedaan naar de staat van de woning door bv een bouwkundige keuring. Heeft verkoper het niet gehad over het gebrek dan kan hij in beginsel aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Het gebrek dient dan wel aanwezig te zijn voor de koop en hij moet dit verzwegen hebben. Ook kan hij aansprakelijk gesteld worden als het een ernstig gebrek betreft, en daar lijkt het hier op, waarbij het gebrek voor u niet zichtbaar was.
Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag