Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedendag,

Misschien kunt u een tip geven.
Eind 2018, begin 2019 heb ik met een dame van de belastingtelefoon een gesprek gevoerd over een berekening van de Toeslagen.
Ik heb haar tijdens het gesprek gevraagd of alles genoteerd werd in mijn dossier, zodat ik mij daar later op kon beroepen als dat nodig bleek. Je beaamde mijn vraag en vertelde dat dit gesprek netjes werd genoteerd in mijn dossier. Dus volgens haar stond alles zwart op wit.

Helaas is er weer wat misgegaan bij Toeslagen en daarom moet ik bezwaar gaan aantekenen. Hiervoor had ik gelukkig mijn bewijs, dacht ik... Ik heb een aangetekende brief naar het belastingkantoor van mijn regio gestuurd met daarin het verzoek om die gesprekken voor mij uit te draaien en op te sturen zodat ik het bij mijn bezwaar kon inleveren. Na 3,5 week wachten(!) kreeg ik de mededeling dat er wel 3 gesprekken waren geweest in die periode, maar dat er niks genoteerd stond. Dus ik sta met lege handen.
Een van beide liegt dus. Mag dit zomaar en kan ik hier nog iets tegen beginnen?

Met vriendelijke groeten,

In beginsel mag u ervan uitgaan dat het gesprek in uw dossier wordt bijgehouden als dit wordt gemeld door de dame. Nu dit niet het geval blijkt te zijn zit u met een bewijsprobleem en dat wordt lastig om er een zaak van te maken. Ik raad u aldus aan hoe vervelend dan ook uw vraag opnieuw voor te leggen aan de belastingdienst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag