Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag,

Mijn vriend( en ik) kampen met het volgende:

Mijn vriend en ik zijn nu 1,5 jaar al samen. Ik heb uit mijn vorig huwelijk 2 dochters ( 16 en 17), hij heeft met zijn ex- vriendin een dochter van 6.
Nu hebben wij samen een huis gekocht in Hendrik-Ido- Ambacht,centraal van de kinderen...mijn dochters(wonen in Ridderkerk) kunnen naar ons toe fietsen. De kleine van 6 uiteraard nog niet. Was wel de bedoeling dat zij eventueel vanuit haar woonplaats Dordrecht ( als ze 12 is) met de waterbus naar ons kan toekomen. Reistijd ongeveer 15 min. Nu moet ze echter steeds gehaald en gebracht worden naar haar moeder om het weekend.
Nu komt het probleem: zijn ex heeft nu een vriend die in Honselersdijk woont,zo'n 45 km van ons vandaan. Daar is zij en hun dochtertje vaak te vinden in het weekends. Zoveel dat ze van mijn vriend eist ( niet vragen) dat hij hun dochtertje in Honserlsdijk op moet halen en in Honselersdijk moet terugbrengen. Mijn vriend laat dat gelaten toe. Nu eist ze ivm de meivakantie dat hij hun dochtertje ophaalt in Dordrecht en maandagochtend voor 11 terug brengt in Honserlsdijk ipv naar de BSO in Dordrecht om 7 uur . Maarja hij moet werken dus dat gaat niet. Dus moet hun dochtertje maar vóór 2 uur die zondag maar teruggebracht worden in Honserlsdijk. Ik mag hun dochtertje niet brengen, zij wilt hem niet tegemoet komen omdat zij vindt dat zij niks te zoeken heeft bij ons en durft mij ook niet onder de ogen te komen. In ieder geval ze wilt niks maar dan ook niks toegeven of tegemoet komen en anders ziet hij hun dochterje niet meer zegt ze. Ik vindt dit zo absurd,mag zij dit nou van hem eisen??? We raken er gestresst van. Voor het zelfde geldt heeft ze een vriend in Friesland gevonden. Wat te doen????

Ik ga er voor het gemak van uit dat uw partner en zijn ex een ouderschapsplan op hebben gesteld. Hierin zou geregeld moeten zijn hoe het ophalen en brengen van het kind moet geschieden, de ouders kunnen hier op terug vallen. Beide ouders moeten zich in het belang van het kind inspannen om de relatie met het kind goed te houden. In de praktijk blijkt echter vaak dat zich lastige situaties voordoen. Het beste zou zijn als beide ouders om de tafel kunnen gaan zitten om samen (nieuwe) afspraken te maken. Indien dit niet het geval is, is het wellicht verstandig om het ouderschapsplan te herzien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag