Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

In de periode april -mei 2020 heeft mijn zoontje van 12 jaar voor €1.751,= online aankopen gedaan bij Microsoft. Hij kon dat doen omdat mijn creditcard gekoppeld was op zijn account en ik daarvan niet bewust was. Ik ontdekte de aankopen laat omdat de creditcard maatschappij slechts eenmaal per maand een afboeking verricht.

Ik heb direct contact opgenomen met Microsoft Nederland. Zij werkten goed mee en crediteerden al binnen een week €1.000,=. Voor het overige deel verwezen zij mij naar de creditcard maatschappij.

De bank wilde niet meewerken. Zij stellen in hun algemene voorwaarden dat een gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de bescherming van een creditcard en verwezen mij terug naar de verkoper.

Hierop heb ik Microsoft weer benaderd, eerst telefonisch en later eind juni middels een aangetekende modelbrief waarin ik het resterende bedrag terug vorderde.

Evenwel heb ik sindsdien niets meer van Microsoft vernomen. Ik heb zowel in juli als augustus gebeld met Microsoft, waarbij telkens de belofte werd gedaan dat ik zou worden teruggebeld maar dat bleef uit.

Hoewel Microsoft in aanvang telkens goed contact bleef onderhouden, heb ik nu het idee dat men zich met opzet afzijdig houdt. De organisatie is dermate complex, dat normaal contact opnemen vrijwel onmogelijk is.

Ik meen recht te hebben op ontbinding van de overeenkomsten die mijn zoon is aangegaan en verlang het resterende bedrag van €751,= terug van Microsoft. Maar ik kom ondanks herhaalde telefoontjes en een aangetekende brief niet verder. Wat nu te doen?

Ik zie uit naar uw reactie.

Meestal kunt u de betalingen welke zijn uitgevoerd met de credit card nog storneren binnen een half jaar. Ik zou eerst dit nagaan bij de maatschappij. Mocht dit niet baten dan kan het nog zo zijn dat u als ouder van uw minderjarige zoon de koop kunt laten vernietigen indien u geen toestemming heeft verleend voor de koop. U moet dan wel bewijzen dat het niet aan u is gelegen dat hij de koop heeft verricht. Een koppeling van een account zal meestal niet in uw voordeel werken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag