Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Ik werk sinds 9 jaar in supermarkt , en heb contract voor onbepaalde tijd ! Mijn contracteren zijn 13 - 31 uur ! Nu werk ik sinds 3.5 jaar halve dagen. Dat wil zeggen dat ik of s ochtends of s middag werken , maar niet vast elke week hetzelfde maar altijd halve dagen van gemiddeld 5 a 51/2 uur per dag ! Nu hebben ze andere planningssysteem , en plannen ze me 2 van de 5 dan een hele dag in ! Mogen ze dit zomaar doen ? Wat zijn de regels in deze ? Kan ik dit op een of andere manier tegen gaan of bewijzen ? Wil mijn halve dagen behouden .

Alvast bedankt voor beantwoorde van mijn vraag !

Beste vragensteller,

Bij het opstellen van de roosters dient de werkgever rekening te houden met de (structurele) afspraken die met u als werknemer zijn gemaakt ten aanzien van uw arbeidstijden. Daarnaast dient er zoveel mogelijk rekening te worden gehouden met de aanvullende wensen van de werknemer. Aangezien u al 3,5 jaar halve dagen werkt is er in mijn optiek sprake van een structurele situatie. Uw werkgever moet dan ook met u overleggen als hij uw arbeidstijden wil aanpassen. Ik adviseer u dan ook, om met uw werkgever in gesprek te gaan en te kijken of u er samen uit kunt komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bij mij staat er niets zwart op wit van die halve dagen , valt dit dan steeds over structurele situatie ? Heb welles gehoord dat als je meer als 12 weken achter elkaar die uren werk dat niet veranderd mag worden , hoe zit dat? Maar alles MOET in overleg?


Als u langer als drie maanden een bepaald aantal uur per week werkt dan zijn dit uw vaste contracturen. De werkgever dient u dan voor deze uren per week in te plannen. Op basis van de CAO voor het levensmiddelenbedrijf wordt er bij het opstellen van de roosters rekening gehouden met de afspraken die er met de werknemer zijn gemaakt en met de aanvullende wensen van de werknemer (in uw geval halve dagen werken). Het wijzigen van de arbeidstijden vindt plaats in overleg met de betrokken werknemer.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag